Verdens bedste kok fundet død

Benoit Violier er fundet død i en alder af 44 år

Benoit Violiers restaurant blev i december kåret som nummer ét på den franske La Liste - en liste over verdens 1000 bedste restauranter på tværs af 48 lande. (Foto: AP)
Benoit Violiers restaurant blev i december kåret som nummer ét på den franske La Liste - en liste over verdens 1000 bedste restauranter på tværs af 48 lande. (Foto: AP)

Den 44-årige franskfødte kok Benoit Violier, hvis restaurant - de l'Hotel de Ville Crissier - blev kåret til 'verdens bedste' for blot en måned siden, blev søndag fundet død i sit hjem.

Sagen efterforskes fortsat af politiet, som oplyser i en pressemeddelelse, at det umiddelbart ser ud til, at den 44-årige kok har skudt sig selv.

- Politiet (...) tog til Crissier sidst på eftermiddagen, hvor de fandt liget af Benoit Violier, lyder det i pressemeddelelsen ifølge The Guardian.

Violiers familie beder i samme pressemeddelelse om fred til at sørge.

Ifølge det lokale medie 24 Heures skulle Benoit Violier deltage i lanceringen af den nyeste Michelin-guide mandag.

Ivrig jæger
Restauranten de l'Hotel de Ville Crissier ligger i den lille by Lausanne i den fransktalende sydvestlige del af Schweizz. Benoit Violie har arbejdet på restauranten siden 1996. I 2012 overtog han den sammen med sin kone og søgte sidenhen om schweizisk statsborgerskab.

Benoit Violier er opvokset i en familie af vinbønder i den franske kystby La Rochelle, og han var kendt for sine signatur-retter med vildt.

Hans restaurant, som har tre Michelin-stjerner, blev i december kåret som nummer ét på den franske La Liste - en liste over verdens 1000 bedste restauranter på tværs af 48 lande.

- Det er fantastisk, exceptionelt for os. Denne rangering vil kun motivere vores hold yderligere, sagde Violier, efter han modtog prisen i december.

I løbet af hans karriere er anerkendelserne i stigende grad væltet ind. Tilbage i 2013 blev han kåret til 'Årets kok' i Gault & Millau-guiden, der kun overgås af Michelin-guiden.

Chokerede kolleger
Den schweiziske kok Fredy Girardet, som også har modtaget tre Michelin-stjerner, siger til det lokale medie 24 Heures, at han er 'lamslået' af den triste nyhed.

- Hen var en genial mand. Et kæmpe talent med en fantastisk arbejds-kapacitet. Han var så rar, og havde så mange kvaliteter. Han gav indtryk af at være perfekt, siger Girardet.

Også den anerkendte kendte franske kok, Pierre Gagnaire, sørger.

- Mine tanker er hos Benoit Violiers familie. Meget trist nyhed omkring en ekstremt talentfuld kok, skriver han på Twitter.

Direktøren for en lokal vinproducent, Peter Keller, besøgte Benoit Violier for kun ti dage siden.

- Jeg er rystet, fuldstændig ødelagt. Det skal et kolossalt pres til at få en mand til det... Jeg tænker på hans kone og hans søn. Jeg har været kunde i dette smukke hjem i 45 år, siger Peter Keller, der hentyder til restauranten.