Annonce:
Annonce:

'Verdens værste bryllup': Pistolmand amok i kirken

Tre personer blev såret ved bryllupet, da pistolmand åbnede ild i kirken

Her begynder Humberto Ferreira Santos at skyde efter bryllupsgæsterne. Video: AP/Caters
Annonce:
Følg Krimi

Det skulle have været en af de største dage i deres liv, men for Jailton og Cristina Barbosa blev deres bryllupsdag mindeværdig af de helt forkerte grunde.

Da det brasilianske par blev gift tilbage i januar måned, blev ceremonien nemlig afbrudt, da en bevæbnet mand indfandt sig i kirken, hvor han begyndte at skyde efter parrets gæster og sårede tre.

Jailton og Christina valgte dengang at trodse den uheldige drejning deres store dag tog, og efter begge at have indtaget en dosis beroligende medicin gennemførte de ceremonien alligevel. Små to måneder senere er de nu klar til at tale ud om oplevelsen, beretter Caters via Associated Press.

Mand smidt ud af Danmark to minutter før han skulle giftes

Har mareridt om bryllupsdagen
- På få forfærdelige minutter blev vores liv vendt op og ned af en galning, som prøvede på at myrde vores pårørende foran os.

Annonce:

- Jeg kan huske at jeg stod op ventede ved alteret sammen med min mor, og Christina stod i døråbningen til kirken, klar til at gå ned ad midtergangen, mens de sidste gæster fandt deres pladser.

- Da pistolmanden åbnede ild, var det et af de mest skræmmende og kaotiske øjeblikke i vores liv, erindrer 25-årige Jailton Barbosa.

Parret har begge to mareridt om bryllupsdagen, og Ailton trøster ofte Christina når hun græder i søvne og vågner rystende op, fortæller han.

Af samme grund taler parret sjældent om deres bryllupsdag.

Brud ville gøre dramatisk ankomst ved sit bryllup: Dræbt mens gommen ventede ved alteret

'På billederne smiler vi, men...'
De prøver dog ikke at bære nag overfor pistolmanden, og i stedet være taknemmelige over at ingen kom alvorligt til skade.

- Men vi er dybt skuffede over at vi kun har så få gode minder, og det er svært at tale om vores bryllup, fordi det var så foruroligende. På billederne smiler vi, men vores hjerter gjorde ondt, siger Christina Barbosa.

Annonce:


Den 18-årige kvinde håber blot at noget lignende aldrig vil ske for deres familier igen, og at mindet en dag vil holde op med at gøre dem kede af det.

- Men ligegyldig hvad vi gør kan vi ikke ændre hvad der skete, og vi kan ikke forhindre folk i at huske vores bryllup som det, hvor pistomanden bare gik ind og ganske roligt skød på vores gæster. Vi håber at folk med tiden vil forstå, at beslutningen om at fortsætte var vores måde at få det bedste ud af en dårlig situation, forklarer Christina Barbosa.

Mange af bryllupsgæsterne var dog bange for at pistolmanden skulle vende tilbage, og valgte derfor at forlade kirken før ceremonien fortsatte. Til den efterfølgende bryllupsfest var det også kun halvdelen af de 300 inviterede gæster, der dukkede op.

Bryllup får besøg af ubuden gæst: Stjæler hele billedet

Gerningsmanden fortryder kun én ting
Gerningsmanden, 52-årige Humberto Ferreira Santos, meldte sig selv tre dage senere. Til politiet har han forklaret at han skød for at hævne drabet på sin søn og sin far. Begge blev dræbt i et dobbeltmord for to år siden.

Den 52-årige pistolmand hævder at de to mænd han skød, 37-årige Edmilson Bezerra da Silva og 62-årige Cicero Barbosa da Silva, er ansvarlige for hans pårørende død.

Gerningsmanden skulle have udtalt til politiet at han 'kun fortrød at begå forbrydelsen inde i kirken'.

Humberto Ferreira Santos sidder stadig varetægtsfængslet. Datoen for hans retssag er endnu ikke fastsat.

Voldtog kvinde få timer før sit eget bryllup

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: