Vesterbrogangster løsladt fra thailandsk fængsel: Der stank af pis og sved

Den pensionerede vesterbrogangster Leon Lonne Fristrup forsøgte onsdag at rejse ulovligt ind i landet

En lettet Lonne er igen en fri mand efter at have siddet fængslet i over et døgn i Thailand. Foto: Jakob Jørgensen
En lettet Lonne er igen en fri mand efter at have siddet fængslet i over et døgn i Thailand. Foto: Jakob Jørgensen

Med over halvdelen af sit liv spenderet i et fængsel er tilværelsen bag tremmer ikke ny for Leon Lonne Fristrup.

Men onsdag fik den nu pensionerede Vesterbro-gangster den tvivlsomme ære at sidde fængslet i Thailand for anden gang i sit liv.

Det skete, efter at den snart 70-årige eksgangster forsøgte at rejse på ferie i landet på trods af et indrejseforbud. Efter 26 timer i den thailandske arrest er 'Lonne' dog denne gang sluppet med skrækken.

- Jeg blev løsladt i nat dansk tid og så fulgte politiet mig hele vejen til København på en flyver, siger Leon Lonne Fristrup, til Ekstra Bladet, som fanger ham kun få timer efter, at han fredag formiddag igen kunne sætte sine fødder på dansk jord.

- Hvis ikke jeg kunne betale billetten hjem, så havde jeg siddet der endnu, siger en lettet Lonne.  

I forbindelse med bogreceptionen havde Lonne taget plads bag baren.
Foto: Jakob Jørgensen Krimi For farlig til morgen-tv: Fuldt hus ved Lonnes fest

- Det er forfærdeligt, at de kan komme folk ind i sådan et rottehul, hvor der er 40 grader, og der stinker af pis og sved, mens kakerlakkerne piler rundt, og du skider i et hul i hjørnet. Jeg har ikke gjort en skid i Thailand, men de vil ikke have mig ind på grund af en 12 år gammel international efterlysning, siger vesterbro-gangsteren, der tilsyneladende brugte tiden bag tremmer på at imponere sine medfanger med sin ansigtstatovering.

- Den synes de var ret fed, siger Lonne.

Hvorfor overhovedet rejse ind i et land, hvor du ikke er velkommen?

- Jamen prøv nu og hør, jeg har jo ikke lavet noget ulovligt i landet. Og jeg har taget min straf i Danmark. Desuden havde jeg fået at vide, at det skidt (indrejseforbuddet red.) nu var udløbet, siger han.

Efterlyst for hash og brand
Det var i 2005, at Lonne fik det livsvarige indrejseforbud. Det skete i forbindelse med, at han var internationalt efterlyst, fordi dansk politi mistænkte ham for medvirken til brandstiftelse og narkotika-forbrydelser.

Dengang blev han fundet i skjul i Thailand af myndighederne - og senere idømt halvandet års fængsel i Danmark for brandstiftelse.

- Der sad jeg tre måneder og rådnede op i Thailand. Det hårdeste fængsel i landet mand, siger Lonne om tiden i fængslet, som han onsdag frygtede skulle gentage sig, da beskeden fra lufthavns politiet lød, at indrejse-forsøget ville koste ham flere år bag tremmer. 

- Det er tortur at sidde sådan et sted. Jeg var eddermaneme glad, da de kom og sagde, at jeg kunne komme ud, siger gangsteren, der i nat skulle skriver under på, at han aldrig vender tilbage til Thailand.

Leon Lonne Fristrup udgav tidligere i en bog om sit liv, og her blev receptionen holdt på Vesterbro-værtshuset Freddys Bar.
Foto: Jakob Jørgensen Krimi Pensioneret vesterbrogangster: Lonne tilbage i thailandsk fængsel

Ifølge Lonne har han ellers været på ferie i landet over 40 gange de sidste 12 år uden at blive stoppet. Angiveligt fordi, der i hans gamle pas ikke står hans fulde navn.

- Men det var så udløbet i år, og i mit nye pas står hele mit navn jo så igen, siger Lonne med en vis ærgrelse i stemmen.

Luderkarl
Leon Lonne Fristrup er opvokset på Vesterbro, hvor også en stor del af hans kriminalitet har fundet sted. En kriminel karriere der inkluderer handel med hash og heroin, ligesom han også har været alfons - eller luderkarl, som han kalder det i sin selvbiografi, der er skrevet i samarbejde med forfatteren Peter Grønlund.

Lonne, gammel gangsterkonge, tænker tilbage på egne jkuleminder og glæder sig over, at mange bidrager til julehjælp til børn. Selvom det er trist, at der stadig er behov for det, siger han. Foto: Philip Davali Julehjælp Gangsterens juleaften: Lonne var 15 år og græd da de låste celle-døren

Samlet har Lonne siddet over 30 år i fængsel for sin kriminalitet, og for nyligt udtalte han til Ekstra Bladet, at han stort set ikke fortrød en eneste kriminel handling.

Han tilføjede samtidig, at der var ting, han ikke var stolt af, ligesom han var ked af, de mange år i fængslet har forhindret ham i samvær med de tre af sine fire sønner.

Under nattens hjemtur blev Lonne fulgt af to thailandske betjente, som først udleverede hans pas, da vesterbrogangsteren atter var på dansk jord.

- Mine ferier i Thailand er helt tydeligt slut nu. Men så tager jeg sgu til Filippinerne eller Cambodia i stedet, lyder det fra gangsteren.