Veteranfly styrter ned i flod: En meldes dræbt

Et veteranfly styrtede fredag nat ned i Hudson River, da stunt gik galt

Flystyrtet blev filmet af et øjenvidne. (AP)

Et veteranfly fra tiden omkring Anden Verdenskrig styrtede natten til lørdag dansk tid ned Hudson-floden mellem New York og New Jersey, skriver Associated Press (AP).

Piloten på flyet, 56-årige William Gordon, blev dræbt under styrtet. Dykkere fandt hans lig i flyet på bunden af floden tre timer efter styrtet, oplyser politiet i New York.

Flyet, et enkeltmands P-47 Thunderbolt, var med til at markere samme flymodels 75-års jubilæum, men under et stunt fik det angiveligt motorproblemer. Ifølge AP var piloten ved at udføre et loop, da der kom røg fra motoren, og kort efter styrtede flyet i floden.

- Det var som om det lavede en u-vending, og så kom der der en røgstribe fra det, fortæller øjenvidnet Siqi Li til Daily News ifølge AP.

- Det krængede ned mod vandet. Jeg troede de var i gang med et trick. Jeg indså det ikke i første omgang, men det var et flystyrt.

Adskillige bjærgningsfartøjer blev sendt ud for at lede efter flyet. (AP)

Ifølge de amerikanske luftfartsmyndigheder var flyet et ud af tre fly, der deltog i fejringen. De andre to fly har været fri for ulykker.

Flystyrtet skete ifølge AP på den del af Hudson-floden, hvor et passagerfly fra US Airways med 155 om bord lavede en mirakuløs sikkerhedslanding i 2009.

- Det var en helvedes flot landing, sagde en af passagernerne om bord på det nødstedte fly, som C. B. Sullenberger fik sat så forsigtigt ned i Hudson River, at alle om bord overlevede. Krimi Heltepilot redder 155 passagerer