'Vi stod bag angrebet mod Charlie Hebdo'

En velkendt terrororganisation har nu taget ansvar for terror-angrebet mod fransk magasin

En talsmand for al-Qaeda i Yemen bekræfter, at terrornetværket stod bag massakren på det franske satire-magasin Charlie Hebdo, hvor 12 personer blev dræbt onsdag.

Angrebet var 'hævn for krænkelsen af profeten Muhammeds ære' oplyser talsmanden over for Associated Press.

- Al-Qaeda i Yemens ledelse stod bag operationen og havde valgt målet med omhu for at hævne krænkelsen af profeten, lyder det i en engelsksproget udtalelse til Associated Press.

Talsmanden tilføjer, at Frankrig stod for skud på grund af landets rolle i 'krigen mod islam og undertrykte nationer'.

Han tilføjer, at den tidligere al-Qaeda-leder Osama bin Laden havde advaret vesten om at det 'ville få konsekvenser at krænke muslimske helligdomme'.

Myndighederne i Yemen har oplyst, at den ene af de to brødre, der angiveligt udførte terrorangrebet mod Charlie Hebdo, havde modtaget terrortræning i Yemen i 2011.

Ifølge øjenvidner erklærede den ældste at de to brødre, 34-årige Said Kouachi, at han kom fra al-Qaeda i Yemen.

Hans 32-årige bror, Cherif Kouachi, blev i 2008 sigtet for terrorvirksomhed og for at hjælpe med at sende hellige krigere til slagmarken i Irak.

Begge brødre døde fredag i en ildkamp med politiets specialstyrker, som havde omringet deres skjulested i en lille by nord for Paris.

I en samkørende aktion dræbte politiet en anden islamisk terrorist, der havde taget handlende som gidsler i et jødisk supermarked i det østlige Paris.