Video af overgreb mod barn delt på Facebook

Rigspolitiet er gået ind i sagen

En video, der viser et overgreb mod et barn, har floreret på Facebook. Det skriver Rigspolitiet på Twitter.

Her fremgår det, at politiet har fået mange henvendelser fra borgere, som har lagt mærke til videoen på Facebook. Videoen er nu fjernet, og Rigspolitiet har iværksat en efterforskning, lyder det.

Ekstra Bladet har fået oplyst af Rigspolitiets presseafdeling, at der er tale om et seksuelt overgreb. Vi arbejder på at få en uddybende kommentar fra politiet.

I et opfølgende tweet har Rigspolitiet skrevet, at videoen er fra 2016 og oprindeligt fra USA. Gerningsmanden i videoen er i sin tid blevet anholdt.

'Mine hænder ryster'
Politikommissær Flemming Kjærside, der leder afdelingen for cyberrelaterede seksualforbrydelser i Rigspolitiet siger til Ekstra Bladet, at man fik den første anmeldelse om videoen klokken otte tirsdag morgen.

-  Det er danskere, som har fået linket til videoen eller har hørt, at der er en video på Facebook, og vi retter derfor henvendelse til Facebook, og det kan jeg forestille mig, at mange andre over hele verden også har gjort. Vi kan så konstatere, at den nu er fjernet.

Politikommissæren fortæller samtidig, at personen, der har delt videoen på engelsk har skrevet en tekst, hvor vedkommende tager skarp afstand til det, der sker på videoen. 'Mine hænder ryster, mens jeg skriver dette. Det er det værste, jeg nogensinde har set', står der blandt andet.

- Vedkommende, der har lagt den op vil formentlig vise, hvor forfærdeligt det er og hvor onde mennesker kan være, men personen kommer jo så også til at dele seksuelt misbrug af børn, og det skal man jo nok ikke gøre, siger Flemming Kjærside.

Da videoen, som viser en amerikansk mand, der seksuelt misbruger et barn på omkring 1-1,5 år, florerede første gang i 2016, gik politiet ind i sagen og fandt ham.

- Det viste sig, at han havde misbrugt tre børn. Han blev anholdt og børnene er i sikkerhed.

Flemming Kjærside påpeger i øvrigt, at man gør sig skyldig i distribution af seksuelt misbrug af børn, hvis man deler videoen