Vidne hørte to skrig og så mørkklædt mand forsvinde ind i park

Et vigtigt vidne har meldt sig til politiet. Hun så måske gerningsmanden til drabet i Elverparken

Følg Krimi

Politiet har fået et vigtigt spor i drabet på den 32-årige Louise og hendes ufødte søn i Elverparken i Herlev fredag aften.

Lige omkring gerningstidspunktet, der er mellem cirka 19.00 og 19.14, hørte et kvindeligt vidne to skrig inde fra parken og så derefter en mørkklædt mand komme ud fra den sti ved Elverdamsvej, hvor den 32-årige blev dræbt.

Manden befandt sig cirka 10 meter syd for gerningsstedet, da han blev set af vidnet.

- Han kommer hurtigt ud derfra, men vender så om, da han ser kvinden, og går ind i parken igen. Det syntes vidnet var lidt besynderligt, siger efterforskningsleder Hans Christian Tonnesen til Ekstra Bladet.

Derfor efterlyser politiet nu den mørkklædte mand. Politiet ved ikke, om han er gerningsmanden eller blot et vigtigt vidne.

- Men vi skal under alle omstændigheder tale med ham, siger Hans Christian Tonnesen.

Manden beskrives som 28-30 år, cirka 180 centimeter høj, spinkel, tynd af bygning med smalt markeret ansigt. Han bar mørke sko, mørke bukser og en mørk jakke med hætte og en mørk kasket. Hætten på jakken var trukket op over kasketten.

Vidnet straks efter kl. 19 ude for at lufte hund på Tornerosevej, der løber langs Elverparken. Ca. 10 meter før hun nåede til Ederlandsvej, hørte hun de to skrig og så umiddelbart efter manden løbe ud af parken.

Her stoppede han så op og løftede armene opgivende og løb han ind i parken igen.

Et spor, som politiet efterforskede i går om, at kvindens graviditet kunne spille en rolle i motiv-billedet, er endt blindt. Politiet har afhørt i kvindens bekendtskabskreds, men der er ikke grundlag for en mistanke.

Politiet har afhørt alle personer i umiddelbar relation til kvinden, og ingen af dem er mistænkt i sagen.

- Vi kan ikke vide, om gerningsmanden er en person, som hun kendte, eller om det er en helt fremmed, siger Hans Christian Tonnesen.

Politiet har derfor besluttet at øge patruljeringen i Herlev-området i weekenden.

- Vi kører en trygheds-skabende indsats, så længe der ikke er foretaget en anholdelse, siger han.

Politiet har afhørt en lang række personer der var i parken fredag aften, men ingen af dem passer på signalementet af den mørkklædte mand.

- Vi har modtaget mange opkald fra borgerne i dag – og det er vi meget taknemlig for. Men vi opfordrer fortsat alle der har været i Elverparken mellem klokken 18.30 og 19.30 om at henvende sig til politiet, så vi kan kortlægge alles færden nøjagtig, siger efterforskningsleder Hans Christian Tonnesen.

Den 32-årige Louise blev dræbt med adskillige knivstik i brystet. Liget havde flere voldsomme læsioner, der peger på, at der muligvis også kan være brugt en økse, men det kan politiet ikke bekræfte inden resultatet af obduktionen, der sker på mandag.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind