Vidne i sag om drengs død: Hun sagde, det tager kun syv timer at brænde et lig

Et 16-årigt vidne er blevet genindkaldt som vidne, efter at hun i en sms-besked kontaktede anklageren med nye oplysninger. Fire andre vidne skal ligeledes genafhøres

Den 14-årige dreng fotograferet til fodbold. Privatfoto
Den 14-årige dreng fotograferet til fodbold. Privatfoto
Følg Krimi

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet):

En sms-besked tikkede 22. september ind på anklager Søren Harbos telefon, og i beskeden stod der blandt andet,  at ’der var flere ting, som ingen turde fortælle' om en tragisk aften og nat mellem 10. og 11. marts år.

Beskeden blev sendt fra en 16-årig pige, der allerede har vidnet i sagen mod en 41-årig kvinde, som er tiltalt for at efterlade sin egen datter og en 14-årig dreng i hjælpeløs tilstand ved ikke at tilkalde hjælp på et tidspunkt, hvor hun indså, at de havde brug for det. Kvinden nægter sig skyldig.

Mor besøgte sin døde søn på hospitalet hver uge

Hun sagde det med et smil
Mandag blev vidnet genafhørt i Københavns Byret på grund af sms-beskeden. Her fortalte hun, at hun henvendte sig til anklageren efter at have læst om den tiltalte kvindes forklaring.

- Jeg troede, at tiltalte ville tage skylden for de ting, der var hendes ansvar, sagde vidnet blandt andet i retten.

Den 16-årige pige husker specielt en ting, som blev sagt i lejligheden på Østerbro, da den 14-årige dreng var meget tæt på at dø.

-  Jeg ved i hvert fald, at der var et tidspunkt, hvor vi ikke vidste, hvad vi skulle gøre ved drengen, og jeg hørte tiltalte sige 'det tager kun syv timer at brænde et lig'.

Det gav et gisp gennem retssal 32, da vidnet tilføjede, at den tiltalte smilede, mens hun sagde det.

Den 41-årige kvinde sad helt stille ved siden af sin forsvarer. Ligesom ved de tidligere retsmøder undgik hun at kigge på vidnet.

Datter lå livløs på sengen: Mor virkede, som om der ikke var noget galt

Jeg var bange for hende
Både forsvarer og anklager undrede sig i retten meget over, hvorfor vidnet først siger disse ting nu, og over at ingen andre vidner har forklaret således tidligere.

Ifølge pigen turde hun ikke fortælle det hele første gang.

- Jeg har været bange for tiltalte, da hun var lidt ligeglad med sin egen datter og den døende 14-årige dreng. Så jeg var nervøs for, at hun bare ville komme efter os.  Jeg var bange for, at hun ville gøre noget ved mig.

Det 16-årige vidne forklarede også i retten, at flere af de andre gæster fra lejligheden, som også har vidnet i retten, var til stede, da den tiltalte kom med kommentaren. I alt fem vidner skal genafhøres mandag.

Tre vidner, der blev genindkaldt mandag, afviste i retten, at tiltalte skulle have sagt 'det tager kun syv timer at brænde et lig'.

I retten var der dog et af de fire andre genindkaldte vidner, som havde hørt 'nogen' tale om at brænde et lig, men hun kunne ikke sige hvem.

Teenager tiltalt for vold: Sparkede 14-årig, før han døde

Erklæret død samme nat
Tragedien fandt sted i forbindelse med en fest, som den 41-åriges datter holdt i lejligheden. Datteren havde lagt sig på sengen i sin mors soveværelse, mens den 14-årige dreng de sidste timer lå på badeværelsesgulvet og var dårlig.

Drengen blev båret ned på gaden lidt i halv to, og der blev ringet efter en ambulance. Klokken 02:16 blev han erklæret død.

En time senere blev datteren fundet livløs i sin mors soveværelse. Hun overlevede, men er i dag stærkt hjerneskadet.

Mandag fortalte et af de genindkaldte vidner - en 19-årig mand, at han hørte en af de andre teenagere, der havde befundet sig i lejligheden om aftenen, sige: 'Jeg har slået ham ihjel'. Teenageren fortalte dette i lejligheden, efter at vidnet og tre andre havde båret den 14-årige dreng ned på gaden klokken 01:20 11. marts, og ambulancen var kørt med ham.

Det var ny information for både anklager og forsvarer, da det 19-årige vidne aldrig før havde fortalt om dette hverken til politiet eller i retten. Det 19-årige vidne fortalte mandag, at han først var kommet i tanke om det for lidt siden.

Ved en tidligere retsdag kom det frem, at en kort video var blevet optaget af den 14-årige dreng, hvor han lå på badeværelsesgulvet med åben mund. Videoen blev optaget af samme teenager, der ifølge vidnet fortalte, at 'han havde slået ham ihjel'.

Der forventes dom i sagen 10. oktober.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby