Vidne i sms efter dødsfald: 'Nu er jeg ikke længere i tvivl'

Der gik kun få minutter fra Christina Hansen gav patient en sprøjte, til hjertestop-alarmen lød, lyder det fra en kollega, som var til stede på Nykøbing Falster Sygehus på dødsnatten

Hør om sagen her

RETTEN I NYKØBING (Ekstra Bladet): Den drabstiltalte Christina Hansen stod bøjet ind over en kvindelig patient med to sprøjter i hånden få minutter før, kvinden fik hjertestop.

Det forklarede en kollega til kvinden i retten mandag. Den kvindelige kollega er anklagemyndighedens kronvidne i sagen mod sygeplejersken, der er tiltalt for tre drab og et drabsforsøg - tre af hændelserne på én og samme nat, nemlig 28. februar sidste år.

På et tidspunkt i løbet af natten gik vidnet ind på en stue, hvor hun så den tiltalte kvinde stå med ryggen til. De to kvinder er cirka 1,5-2 meter fra hinanden.

Kronvidne om dødsnat på sygehus: Jeg var ængstelig

- Det eneste, jeg tænker på, er at finde ud af, hvad hun er ved at give hende (patienten, red.). Jeg kan se, at Christina er ved at færdiggøre, hvad hun er ved at gøre, og jeg spørger, om jeg kan hjælpe med noget, forklarede vidnet, som derefter så den 31-årige drabstiltalte 'fumle færdig' med det, hun er i gang med.

Herefter tog Christina Hansen, ifølge vidnets forklaring, den ene sprøjte op til brystet og lagde armen over. Og da vidnet 2-3 minutter senere tjekkede patientens iltmætning, kunne kun se, at den faldt.

- Det kan blandt andet være, fordi hun eksempelvis har fået stesolid eller morfin, forklarede sygeplejersken.

Drabstiltalt sygeplejerske: Sådan har hendes otteårige datter det

Ganske kort efter går hjertestop-alarmen. Og det overraskede ikke vidnet, som i forvejen havde en stærk mistanke til sin 31-årige kollega.

- Med fare for at lyde usympatisk, kan jeg næsten ikke tage det alvorligt, da det sker, siger hun og henviser til, at hun havde forventet, at det ville ske.

Efterfølgende skal Christina Hansen have sagt til den tiltalte, at det 'ikke var deres skyld', og at patienten havde fået for mange sovepiller. Men da vidnet sammen med sin kæreste og kollega, overlægen på afdelingen, tjekkede patientens journal, kunne de se, at hun slet ikke fik sovepiller.

Sygeplejerske tiltalt for tre drab: Sådan har hendes otteårige datter det

Kvinden forklarede også, at hun i løbet af nattevagten - men Christina Hansen lå og hvilede sig - gik ind i medicinrummet og talte ampuller - herunder stesolid og morfin.

- Jeg bruger optællingen som en form for dokumentation. For at få belyst sagen, forklarede hun.

Efter den kvindelige patient var blevet dårlig, gik hun atter i medicinrummet og talte op.

- Der mangler fire morfin-ampuller og en stesolid. Og så er der anbrudt en hjertestopbakke, lød det fra kronvidnet og tilføjede, at der manglede i alt 40 mg morfin.

LIVE: Kollega afgiver forklaring i sag mod drabstiltalt sygeplejerske

Efter nattevagten, hvor tre døde foruden den føromtalte kvinde, som overlevede sit hjertestop, kontaktede kronvidnet sin kæreste. Forinden havde hun sendt ham flere sms'er.

'Så har hun den første mors....', lyder det i første sms klokken 19.52. 'Mors' er den latinske betegnelse for død.

Klokken 21 lyder det: 'nr. 2... og jeg er ikke længere i tvivl,' og klokken 22.33 skriver samleveren tilbage:

'Har læst, hvad du har skrevet. Vi snakkes i morgen.'

Overlæge efterforskede selv mystiske dødsfald i Nykøbing

Beviser fra sygehusdrab blev først sikret efter 12 timer

'Nummer 4' , lyder det klokken 6.21, og 20 minutter senere svarer kæresten, som altså er overlæge på afdelingen:

'Jeg er på vej. Vent på mit kontor. Klæd ikke om.'

Parret mødtes på hans kontor, og efter hun havde opridset sagen, kontaktede lægen politiet.

I dag er Christina Hansen tiltalt for at stå bag to af dødsfaldene og drabsforsøget den 28. februar sidste år samt endnu et dødsfald tilbage i 2012. Hun nægter sig skyldig i alle forhold.