Vidne om Madsen: Han er et meget usædvanligt menneske

Den tidligere frivillige og ven til Madsen, Kasper Feld, afgav forklaring i retten i dag

Peter Madsens ven, Kasper Feld, afgav forklaring i retten i dag. Ekstra Bladet har tidligere talt med ham om Peter Madsen. (Video/redigering: Anthon Unger/Mikkel Cramon)

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Hvis anklagemyndigheden skal bevise, at Peter Madsen havde planlagt og forberedt drab på Kim Wall, er det vigtigt at få fastslået, om ting som sav, afskårne rør, vandslange, en halv meter lang tilspidset skruetrækker og stropper, der var spændt fast nede ved gulvet i opholdsrummet, var almindelige ting i ubåden.

Derfor var det også blandt spørgsmålene til Kasper Feld, der var en af de frivillige på Raket-Madsens Rumlaboratorium.

Han var nede i ubåden dagen før, Peter Madsen sejlede ud med Kim Wall. Her ville han gerne have Peter Madsen til at vise hans venner rundt, men det havde Madsen ikke tid til, fordi han skrev på sin blog, hvor han skulle fortælle, at raketopsendelsen på Bornholm var aflyst. 

- Oplevede du det som afvisende, ville anklageren vide.

- Som mere afvisende end sædvanligt. ja, svarede han. 

Kasper Feld forklarede, at han har været nede i ubåden mange gange.

- Havde du kendskab til, at der skulle bygges nogle træhylder, spurgte anklageren med henvisning til, at Peter Madsen har forklaret, at saven skulle bruges til netop dette.

- Det er ikke noget, der har været snakket om. Jeg kan heller ikke lige forestille mig, hvor de skulle være, siger han.

Ikke normalt
Omkring den grønne vandslange sagde han, at han mente, at han havde set den på værkstedet, men ikke i ubåden. Den kunne dog godt have ligget rullet sammen et sted.

Omkring rørstykkerne, der er brugt til at tynge ligdelene ned, og en blå spændestrop, hvor der står BILTEMA på, svarede han:

- Jeg tror nok, at sådan nogle stropper var der. Der var meget ragelse i skabene. Men jeg synes mest, at der var orange stropper i ubåden. Rørstykkerne mindes jeg ikke at have set i ubåden, og jeg kan heller ikke se, hvad de skulle gøre der, svarede han.

På anklageres spørgsmål om, hvorvidt han havde set stropper, der var spændt fast til stolper i bunden af ubåden i opholdsrummet, sagde han:

- De sad ikke der normalt. Der var ikke noget der, og afviste, at han nogensinde havde set spændstropper placeret der eller havde oplevet, at der har været stiger spændt fast med spændstropper i ubåden, som Peter Madsen har forklaret.

På forsvarerens spørgsmål om han kan afvise, at de har siddet skjult oppe under bænkene.

Anklageren viste ham også den halv meter lange skruetrækker, som politiet har indkøbt i BILTEMA, og som Peter Madsen har sagt, at han havde, fordi den skulle bruges som et jordspyd til at afstandsbedømme på havbunden.

- Det var en meget lang skruetrækker. Jeg mindes aldrig at have set så lang en skruestrækker før, sagde vidnet.

- Har du set sådan en i værkstedet, spurgte anklageren,

- Jeg tror aldrig, jeg har set sådan en i mit liv, sagde han.

- Skal jeg forstå, at du aldrig har set sådan en i ubåden, spurgte anklageren.

- Når jeg aldrig har set sådan en i det hele taget, har jeg selvfølgelig heller ikke set den i ubåde, svarede han.

Brugte ikke selv kamera
- Ved du om I, der havde med ubåden at gøre, brugte jordspyd til afstandsmarkering på havbunden, spurgte anklageren.

- Det er jeg ikke bekendt med.

Også på anklagerens spørgsmål om, hvorvidt Peter Madsen plejede at tage kamera med i ubåden og lavede optagelser, svarede han:

- Normalt var det andre, der lavede optagelser. Det er sjældent, at Peter selv har trykket på knappen.

Det spørger anklageren om, fordi Peter Madsen har forklaret, at han tog et kamera med, fordi han tænkte, at der ville være noget at filme på turen, men at han opdagede undervejs, at der ikke var noget hukommelseskort i.

Da forsvareren tog over, ville hun gerne høre, hvordan Kasper Feld opfattede Peter Madsen som menneske.

- Speciel. En, der skiller sig meget ud. Et meget usædvanligt menneske, sagde vidne, der var iklædt en grøn striktrøje og mørke cowboybukser.

Omkring hvad han tidligere har sagt til politirapporten svarede han:

- Jeg har sikkert sagt, at han var motiverende og engagerende at arbejde sammen med. Jeg har sikkert også sagt, at hans humør meget hurtigt kunne svinge, svarede han og tilføjede:

- Jeg havde en joke med Peter om, at jeg skulle trække de værste 10 procent og de bedste 10 procent fra.  Hvis det gik godt, var han meget hurtig til at love medaljer og hæder. Hvis noget gik lidt galt, kunne han blive meget arrig. Jeg prøvede at se bort fra svingningerne. Jeg oplevede aldrig Peter være voldelig. så havde jeg aldrig arbejdet sammen med ham, fortalte han.

- Jeg oplevede ham aldrig overfuse andre mennesker. Derfor var det ikke så ubehageligt, når raseriet ikke var rettet mod nogen, og som sagt oplevede jeg aldrig nogen voldelige tendenser.

- Oplevede du ham som empatisk, ville forsvareren vide.

- Ja, det gjorde jeg.  Hvis folk havde problemer, så var han meget hurtig til at hjæpe. Han var også meget dyrevenlig. Det var vigtigt, at kattene havde det godt, sagde vennen og nævnte også en episode, hvor de skulle hæve ubådens dækset, hvor der gemte sig en masse rejer.

- Det syntes peter var synd for dem. Han samlede så mange, han kunne op, og så smed han dem tilbage i vandet, fortalte han.

 

Peter Madsen nægter drab og seksuel mishandling af Kim Wall Foto: Sonny Windstrup
Peter Madsen nægter drab og seksuel mishandling af Kim Wall Foto: Sonny Windstrup
 

Vidne: Peter Madsen kaldte sig en kærlig psykopat

Spartansk og gældsat: Her boede Peter Madsen

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.