Vidne om mistænkte i dødsulykke: 'Jeg så, hvordan han flygtede fra politiet'

Ved anholdelsen af de otte mistænkte i gårsdagens vandscooter-drab så et vidne, hvordan den ene mistænkte stak af fra anholdelsen

Regnen drypper i Brøndby. Og de grå skyer, der hænger tungt på himlen, passer godt til gårsdagens begivenheder netop hér.

I Brøndby Havn står Miroslaw Maslowski. Han var blandt de første til at se de mistænkte efter dødsulykken i Københavns Havn i går, der var skyld i to unge pigers død.

Maslowski havde set gruppen af unge mennesker, der nu er mistænkt for ulykken, sætte jetskiene i vandet tidligere på dagen i Brøndby, hvor han selv har en båd stående.

- Det var en stille, normal dag. De satte jetskiene i vandet. På et tidspunkt senere på aftenen kom en masse politi fra alle sider og var interesserede i jetskiene. Og så så vi drengene, der havde sejlet med jetskiene blive anholdt.

De mistænkte i dødsulykken stoppede i Brøndby Havn, hvor de gik i land. Men her stod politiet allerede parate med deres hunde for at anholde de mistænkte.

En flygtede
Da politiet gjorde sig klar til at anholde de mistænkte i sagen, flygtede en af de mistænkte drenge.

- Vi så politiet gå rundt med hundene, og efter kort tid hørte vi høje lyde fra en hund, der bed. Og så tænkte vi, at de havde fået fat i en. Og det skete et sted derovre, forklarer Miroslaw Maslowski og peger mod et område ved siden af havnen.

Maslowski mener, at reglerne for færdsel på havet i Danmark skal strammes gevaldigt op, så nye ulykker kan stoppes. Se hele interviewet i videoen øverst.

Blomster til ofrene
I Københavns Havn ved Langebro har flere mennesker dagen igennem været forbi for at kigge på det sted, hvor dødsulykken i går fandt sted.

Artiklen fortsætter under billedet

Flere står samlet ved Langebro, hvor ulykken i går fandt sted. Foto: Jakob Jørgensen
Flere står samlet ved Langebro, hvor ulykken i går fandt sted. Foto: Jakob Jørgensen

Flere af dem havde taget blomster med. Ingen havde lyst til at udtale sig officielt til Ekstra Bladet, men en af de fremmødte var i går vidne til, hvordan vandscooterne sejlede igennem vandet med al for høj fart.

- Det var bare et spørgsmål om tid, før det gik galt. Og det gjorde det så desværre, forklarede han.

Artiklen fortsætter under billedet

Blomster fra forbipasserende, der dagen igennem har besøgt det sted, hvor to piger i går blev dræbt. Foto: Jakob Jørgensen
Blomster fra forbipasserende, der dagen igennem har besøgt det sted, hvor to piger i går blev dræbt. Foto: Jakob Jørgensen

Det ved vi
De otte mistænkte i sagen, der blevet anholdt i går aftes, bliver lige nu fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret.

Én er sigtet for uagtsomt manddrab, mens de øvrige syv er sigtet efter straffelovens §252 om at bringe andres liv i fare ved hensynsløs opførsel for egen vindings skyld.

Ekstra Bladet følger sagen LIVE fra byretten.

Læs med her: 

LIVE