Vidne om vanvids-bilist: - Han accelererede inden dødsulykke

Flere vidner har i dag fortalt om den vanvidskørsel en 24-årig mand foretog sig, før han i et kryds ramte et ældre ægtepar, der blev dræbt på stedet

Følg Krimi

Retten i Holbæk (Ekstra Bladet): Eksplosions-lignende, kaotisk og røgfyldt er nogle af de malende beskrivelser, som indkaldte vidner dagen igennem har forklaret om den dødsulykke, der 20. oktober sidste år kostede et ældre ægtepar livet.

- Det var en helt vanvittig situation, lød det fra et af de i alt syv vidner, som anklagemyndigheden har indkaldt for at bevise, at en 24-årig mands hensynsløse kørsel var skyld i ulykken.

- Han gør det fandeme
Kort før ulykken oplevede vidnet selv, hvordan den 24-årige vanvidsbilist susede forbi i en hvid varevogn.

Tiltalt for dødskørsel: -Bilen var mast til halv størrelse

- Han overhalede min kone og mig lige før krydset, hvor det gik galt, fortalte vidnet, der afgav forklaring over et videolink til Malaga i Spanien.

- Der er jeg simpelthen så rystet over hans kørsel, at jeg nærmest råber til min kone: Han gør det fandeme!, forklarede vidnet med henvisning til det øjeblik, hvor den 24-årige fortsatte ud i krydset mellem Skovvejen og Amtsvejen ved Jyderup på Vestsjælland.

- Han gasser op på vej ud i krydset, for jeg kan se hvordan bagenden af varevognen ligesom trykkes lidt ned, når han accelererer, lød det fra vidnet om sekunderne inden ulykken.

Ifølge den første betjent på stedet blev ægteparrets bil mast til halv størrelse af det voldsomme sammenstød, der efterfølgende fandt sted.

Andre vidner har fortalt, hvordan braget fra kollisionen var så voldsomt, at flere troede, at der var tale om en eksplosion.

Kunne ikke stoppe
Den 24-årige mand fra Amager er ved Retten i Holbæk tiltalt for uagtsomt manddrab i forbindelse med ulykken, fordi han ifølge politiet bragede over for rødt og forsatte ind i siden på det ældre ægtepars bil, som befandt sig i den modkørende bane og var ved at svinge til venstre.

Tiltale: Vanvidsbilist dræbte ægtepar

Selv nægter den 24-årige mand med indvandrer baggrund sig skyldig. Han har tidligere på retsmødet forklaret, at han ikke kunne nå at stoppe i krydset, fordi han var få meter fra det, da lyset blev gult.

- Jeg regnede med, at den anden bil ville holde tilbage, som den skulle, har den 24-årige forklaret i retten.

Han blev anholdt på Holbæk Sygehus og dagen efter fremstillet i grundlovsforhør, hvor dommeren løslod ham. Østre Landsret omgjorde løsladelsen, og det fik politiet til at lede efter den 24-årige igen, så han kunne anholdes.

Dommer løslader 24-årig efter dobbelt trafikdrab

Men selv om dommeren ved grundlovsforhøret fratog den 24-årige kørekortet, fortsatte han tilsyneladende med at køre bil.

Den 28. oktober, altså otte dage efter ulykken, blev han taget i en personbil på Ellehammersvej i Kastrup.

Det fremgår også af anklageskriftet, at den 24-årige i månederne inden ulykken havde samlet sig en stribe overtrædelser af færdselsloven. Herunder kørsel overfor rødt lys på Amagerbrogade og på Tagensvej i København.

Der forventes dom i sagen 10. februar.

Ekstra Bladet følger sagen..

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby