Vidne til dødsbrand: Så en mand skrige på hjælp

Flammerne stod ud af vinduerne ved den meget voldsomme brand

(Video: Per Rasmussen)
Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på mail 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (koster alm. takst)

Vidner så en mand, der løb desperat rundt om huset på Mosevej i Nakskov fredag aften. Lørdag morgen bekræftede politiet, at flere personer er omkommet ved branden, der brød ud kort efter kl. 22.

Ekstra Bladet har talt med en ung mand, der var henne ved sin mor for at hente nogle ting sammen med fire kammerater, da de opdagede branden.

- Da jeg stiger ud af bilen, hører jeg en, der render rundt og råber på hjælp. Man tænker først: Hvem render rundt og råber kl. 22 om aftenen, fortæller han.

Flere omkommet ved brand

Han gik ind for at hente sine ting, men da han kom ud igen, opdagede han, at den var helt gal. Han ville ringe til 112, men da han nåede hen til huset, var der allerede en af vennerne, der havde tilkaldt hjælp.

Flammerne stod ud

- Da jeg kom derhen, råbte han virkelig om hjælp. Det var virkelig forfærdeligt, siger den unge mand, der fik indtrykket af, at manden var meget chokeret.

Han fortæller, at branden var meget voldsom, og flammerne stod ud af vinduet. Imens løb den chokerede mand rundt om huset, som om han forsøge at komme ind.

- Vi turde ikke rigtig at gøre noget. Der var så meget ild, fortæller den unge mand.

Efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen, leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet hos Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi, vil ikke på nuværende tidspunkt sige mere om, hvor mange, der er omkommet, eller omstændighederne ved branden.

Han fortæller, at brandteknikerne fortsat er i gang med undersøgelserne, og der er stadig afspærret på stedet.

Søren Ravn-Nielsen fortæller, at der ikke umiddelbart er noget, der tyder på, at der er tale om en kriminel handling.

- Men vi undersøger altid tingene meget grundigt, da man kun kan sikre sporene én gang. Skulle der være tale om en forbrydelse af en eller anden art, så får vi sikret de nødvendige spor, så vi kan arbejde videre med det, men der er ikke umiddelbare tegn på en forbrydelse, siger han.

Ifølge Ekstra Bladets mand på stedet er huset fuldstændig brændt ud indvendigt i både stuen og på første sal, og vinduerne er sprængt.

Der er tale om en lille vej i udkanten af Nakskov, hvor der fortrinsvist er små, ældre enfamilieshuse.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+