Vidne til knivstik i nat: Jeg holdt min kammerats tarme i hånden

En person fik fredag aften et ti cm langt knivstik i maveregionen i forbindelse med en pengeopkrævning i Viborg

Sherzad Jabarkheil kæmpede fredag aften for sin 31-årige kammerats liv, da tarmene væltede ud af maven på ham ovenpå et knivstikkeri (Privatfoto)
Sherzad Jabarkheil kæmpede fredag aften for sin 31-årige kammerats liv, da tarmene væltede ud af maven på ham ovenpå et knivstikkeri (Privatfoto)

Tilbagebetalingen af en gæld gik grueligt galt i nat, da tre mænd skulle hente penge hos en fælles bekendt på Langdammen i Viborg.

Episoden udviklede sig til, at en 31-årig ven til blev stukket i maven af en 50-årig gerningsmand.

I forbindelse med stikkeriet pådrog den 31-årige sig sig en 10 cm lang flænge i maven. Det fortæller vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi, Kjeld Nedergaard til Ekstra Bladet.

Han fortæller, at den 31-årige er udenfor livsfare.

Tarmene væltede ud
Ekstra Bladet har talt med Sherzad Jabarkheil, der var en af de tre personer, der fredag tog til lejligheden for at indkræve gælden.

- Vi skulle hente nogle penge på adressen, som en af mine venner havde udlånt. Da vi ankommer til stedet, får vi at vide, skyldneren måske er på anden sal, hvorefter vi bliver budt indenfor. Her bliver vi mødt af to kvinder, men da vi kommer ind, går de til angreb, siger Sherzad Jabarkheil.

Foruden de to kvinder befandt en 50-årig mand sig på adressen, og klammeriet udviklede sig til, at en 50-årig mand på adressen stikker Sherzads ven i maven.

- Min ven råber, 'jeg er blevet stukket ned, jeg er blevet stukket ned.' Da jeg vender mig om, kan jeg se, at hans tarme og lever hænger ud af maven på ham. Det lignede, han havde en håndbold under t-shirten. Det var en stor hel kugle, han stod med i hænderne, lyder det fra Sherzad.

- Jeg sender min anden kammerat ned af trapperne for at starte bilen for at komme væk. Vi får hjulpet min sårede ven ud, og smidt ham ind på bagsædet af bilen, hvor jeg hele vejen til hospitalet ligger og trykker ham på maven, så indvoldene ikke flyver ud, mens jeg med den anden hånd giver ham lussinger, så han ikke forsvinder.

- Da vi kommer til hospitalet, kommer der mellem seks og otte læger ud, da de finder ud af, hvad der sker. De får ham ind, hvorefter vi ringer til politiet, forklarer Sherzad Jabarkheil.

Politiet: Det var selvforsvar
Hos Midt- og Vestjyllandspoliti har man vurderet, at der i forbindelse med knivstikkeriet var tale om selvforsvar.

Derfor har man løsladt den 50-årige knivstikker. Det fortæller vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi Kjeld Nedergaard til Ekstra Bladet.

- Vores jurist har foreløbigt vurderet, at der er tale om selvforsvar. Fordi der ikke kan dømmes mere end 60 dages fængsel for episoden, er den 50-årige mand ikke blevet fremstillet i grundlovsforhør.

I forbindelse med hele episoden føler Sherzad Jabarkheil ikke, at de tre venner heriblandt det 31-årige offer, er blevet behandlet fair af Midt- og Vestjyllands Politi.

Blandt andet mener han, at politiet var for langsomme til at rykke ud, da de anmeldte knivstikkeriet, fordi de tre venner er tidligere kendt af politiet - ligesom han langt fra er enig i, at der er tale om selvforsvar.

Kjeld Nedergaard fra Midt- og Vestjyllands Politi er dog ikke enig i den vurdering.

- Det må stå for hans regning. Det eneste jeg kan sige er, at vi i sådanne sager kører af sted så hurtigt som muligt lige meget, hvem der ringer. I forhold til den juridiske vurdering, stoler jeg på mine kollegaer, siger vagtchefen.