Vidne til masse-uro: Skræmte børnefamilier flygtede derfra

En chokeret beboer så til, da politiet var i clinch med omkring 200 unge på Islands Brygge

Flere blev anholdt fredag aften på Islands Brygge. (Video: Lars-Bo Sølvquist)

- Jeg kom cyklende henover Langebro, og allerede der blev jeg overhalet af fem politibiler. Og det blev bare ved, fortæller en Brygge-beboer, som var på vej hjem, da politiet fredag aften måtte møde talsstærkt op for at få styr på op til 200 unge.

Artiklen fortsætter under videoen

Optagelser fra stedet. (Video: Kenneth Meyer).

Hun ønsker ikke at få sit navn frem, da hun er utryg ved de grupperinger, som ifølge hende er med til at gøre Islands Brygge meget utrygt.

- De begynder at lukke Bryggen af i begge ender fra helt oppe ved den første græsplæne. Da jeg kommer tættere på, er jeg ved at blive løbet ned af fem-seks politibetjente, som jagter nogle indvandrer. Dem ser jeg ikke, om de får fat på, fortæller øjenvidnet.

(Foto: Kenneth Meyer)
(Foto: Kenneth Meyer)
 

Da hun langsomt får bevæget sig nede af stykket ud til vandet, ser hun hvordan folk flygter fra deres pladser i aftensolen på grund af urolighederne.

- Der er nogle grupper, som går og råber lidt frem og tilbage med politiet, mens de prøver at tysse det lidt ned. En rigtig, rigtig stor flok står helt ud til vandet sammen med politiet.

(Foto: Kenneth Meyer)
(Foto: Kenneth Meyer)

Familier flygtede
Da uroen bredte sig på Bryggen måtte familier med børn forlade området, og det gik ikke stille for sig.

- Der kom folk løbende, nogle går hurtigt, nogle er også fulde og forstår ikke, hvad der foregår. Folk på Christiania-cykler med børn i ladet. De så døden i øjnene, det kan jeg godt fortælle dig, siger hun.

- Det var familier med ret små børn, og allerede da jeg var oppe på broen, mødte jeg flere skræmte, som sagde: 'Det er fandme fedt at bo her på Bryggen', fortæller vidnet.

(Foto: Kenneth Meyer)
(Foto: Kenneth Meyer)

Hun fortæller, at der de seneste år har bredt sig en kedelig tendens til ballade, når solen skinner på Bryggen.

- Jeg har boet her i mange år, og jeg har aldrig oplevet noget lignende som den her sommer. Det er ekskaleret fuldstædnig. Vi har en Brygge-sige hernede, som skriver, at de slet ikke tør sende deres børn ud, selvom det er børn på 15 år, der har boet her hele deres liv.

Ekstra Bladet er bekendt med øjenvidnets fulde identitet.