Vidne til politimord: - Han gjorde ikke modstand

Den anden mand, der sad i bilen sammen med George Floyd inden hans brutale anholdelse og mord, fortæller nu, hvad der skete den skæbnesvangre aften

Se anholdelsen, som har ført til store demonstrationer her. Privatvideo via AP
Følg Krimi

Et hovedvidne i sagen om det brutale politimord på 46-årige George Floyd har nu fortalt sin version af, hvad der skete under den voldsomme anholdelse 25. maj i Minneapolis.

Maurice Lester Hall, der befandt sig i bilen sammen med George Floyd og en ukendt kvinde, som politiet tog kontakt til inden drabet, blev i mandags anholdt i Houston og afhørt i flere timer om episoden, der kostede George Floyd livet.

Det fortæller han om i et interview med The New York Times.

Sagen har skabt voldsomme demonstrationer rundt om i verden, særligt i mange stater i USA. Her har adskillige byer været en noget lignende en krigszone i flere dage, hvor afbrændinger og plyndringer har hærget gadebilledet.

Maurice Lester Hall besøgte mindesmærket for George Floyd, inden han tomlede den lange vej til Houston, Texas. Foto: Nicholas Pfosi/Ritzau Scanpix
Maurice Lester Hall besøgte mindesmærket for George Floyd, inden han tomlede den lange vej til Houston, Texas. Foto: Nicholas Pfosi/Ritzau Scanpix

- Han gjorde ikke modstand
Maurice Lester Hall befandt sig på passagersædet i den bil, hvori George Floyd blev gennet ud og senere holdt nede af flere politimænd, blandt andet den nu sigtede betjent Derek Chauvin.

- Fra starten prøvede han (George Floyd red.) på den mest ydmyge måde at vise, at han ikke gjorde modstand på nogen som helst måder. Jeg kunne høre ham appellere: 'Please, Hr. Bejtent, hvad skal alt det her til for?', siger Maurice Lester Hall til New York Times om episoden.

Maurice Lester Hall er siden erklæret til hovedvidne i sagen.

Maurice Lester Hall gav ved episoden 25. maj politiet et falskt navn ifølge en Minnesota-talsmand, fordi han havde udestående arrestordrer for ulovligt at have været i besiddelse af et skydevåben, for besiddelse af narkotika og vold i hjemmet.

To dage efter den dramatiske hændelse tomlede Maurice Lester Hall ifølge eget udsagn til Houston, Texas, hvor han sammen med sin familie har bearbejdet tabet af sin ven.

Politiafdeling skal granskes ti år tilbage efter Floyds død

Advokater utilfredse
Mandag aften blev Maurice Lester Hall så anholdt i Houston, Texas.

Efter at have spist med sin familie blev hans bil omringet af et dusin betjente, og han blev bragt til afhøring på politistationen.

- Jeg vidste, at det ville ske, og at de ville komme efter mig. Jeg er et hovedvidne til politiets mord på George Floyd, og de ville have min version af sagen. Hvad end jeg har været igennem, så er det overstået nu. Det handler ikke om mig, siger Maurice Lester Hall til New York Times.

På trods af sine udestående arrestordrer handlede afhøringerne ikke om hans påståede forbrydelser, men udelukkende om dødsfaldet af George Floyd.

Derfor blev han også sendt ud i friheden igen tirsdag, efter advokater havde kæmpet for hans løsladelse.

Mordet på George Floyd har fået sat gang i demonstrationer i hele USA og i store dele af verden. Her i Seattle, er National Garden sat ind for at stoppe voldelige konfrontationer mellem demonstranter og politiet. Foto: Lindsey Wasson/Ritzau Scanpix
Mordet på George Floyd har fået sat gang i demonstrationer i hele USA og i store dele af verden. Her i Seattle, er National Garden sat ind for at stoppe voldelige konfrontationer mellem demonstranter og politiet. Foto: Lindsey Wasson/Ritzau Scanpix
 

Maurice Lester Halls advokater var stærkt utilfredse med behandlingen af deres klient, der sad isoleret i mere end ti timer.

Han havde lige været vidne til et mord på en af sine tætte venner, og selv om han havde udestående arrestordrer, mener advokaterne, at det skulle være blevet ordnet på en anden måde.

Maurice Lester Hall fortalte til New York Times, at han kommer til at være stemmen for sin ven efter hans brutale død.

Tiltalen mod de fire betjente blev onsdag skærpet, så Derek Chauvin, der sad på nakken af George Floyd, nu er sigtet for forsætligt drab.

De tre øvrige betjente er sigtet for meddelagtighed til mord.

Ændrer sigtelse mod Derek Chauvin

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter