Vidne til skuddrama i nat: Han råbte min bror, min bror

Det var voldsomme scener, der udspillede sig onsdag aften i Persillehaven i Herlev, da en person blev ramt af skud i den sociale boligbebyggelse

Følg Krimi

En bil med tre unge mænd blev onsdag aften før klokken 22.30 beskudt af en endnu ukendt gerningsmand.

Gerningsmanden affyrede efter alt at dømme kun et enkelt skud mod bilen, men skuddet ramte bilens 21-årige fører, der hårdt såret forsøgte at flygte fra stedet.

Såret af skud bakkede han bilen knap 50 meter, før de tre mænd væltede ud af bilen i flugten fra pistol manden.

Fulgte vanvittigt skuddrama fra soveværelset
Ekstra Bladet har været i kontakt med flere beboere i området omkring Persillehaven, der var vidner til episoden.

TV: Naboer ydede førstehjælp til skudoffer

Et kvindeligt vidne, der ikke ønsker at stå frem med navn af frygt for sin egen sikkerhed, fortæller, hvordan hun fra sin lejlighed kunne følge den dramatiske redningsaktion for det 21-årige offers liv.

- Jeg var netop gået i seng, da folk begyndte at råbe. Jeg blev irriteret over, hvorfor de skulle til at larme netop nu, men da jeg kiggede ud af vinduet, forstod jeg det hele.

På den anden side af gaden kunne hun se, hvordan to fyre forsøgte at støtte deres kammerat på vej mod et stisystem bag Persillehaven i flugten fra pistolmanden.

Mænd beskudt i bil - 21-årig ramt

Blod overalt
Men pludseligt faldt kammeraten om, som de ellers forsøgte at holde gående.

- Da de åbnede jakken kunne jeg se, at der var blod overalt. De to fyre, der bar deres kammerat, blev meget chokerede. Den ene råbte 'min bror, min bror', fortæller vidnet om de kaotiske scener.

I kampen for den unge mands liv kom flere personer i området hurtigt til undsætning.

- De to venner til den ramte var meget oprørte over episoden og råbte meget.

- En tilløbende kvinde tog straks kontrollen over situationen. Hun lignede en, der havde erfaring med medicinske opgaver. Hun virkede rolig og begyndte straks behandlingen af den sårede.

Det var chaufføren af bilen, som blev ramt af skud (Foto: Kenneth Meyer)
Det var chaufføren af bilen, som blev ramt af skud (Foto: Kenneth Meyer)
 

Ekstra Bladet har været i kontakt med flere naboer i området der fortæller om et beboelsesområde med klare udfordringer.

Især Spar-butikken i Persillehaven har den forgangne tid været centrum for både røverier og en række indbrud, og skyderiet skete da også under 100 meter fra butikken, der er nerven i boligområdet.

Afhører offer
Trods massiv efterforskning er politiet stadig på bar bund i sagen.

- Offeret er først er vågnet op nu og vi er på vej ud for at afhøre ofret, men indtil videre har vi ikke mange spor i sagen. Der er ikke mange vidner der har henvendt sig, lød det fra Carsten Jansson fra efterforskningsafdelingen ved Vestegnens Politi til Ekstra Bladet torsdag middag.

Han afviser ikke, at skyderiet kan være banderelateret, men mener på den anden side heller ikke, at noget peger i den retning.

- Vi efterforsker ud fra alle teorier. Ofret og de øvrige i bilen er alle fra lokalområdet, lyder det fra Jansson.

Politiet er interesserede i at høre fra vidner der har befundet sig i og omkring Persillehaven før, under og efter skydepisoden og som kan fortælle om usædvanlig aktivitet i området.

- Er der biler der har kørt hurtigt rundt i området, mistænkelige personer eller andet, så er hører vi gerne om det, lyder opfordringen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind