Vidne til stilladskollaps: Børnehave sekunder fra at blive ramt

- Børnehavebørn skreg og flygtede fra væltende stillads, siger vidne til Ekstra Bladet

Dramatiske optagelser af stilladset der vælter. (Video: Mogens Flindt)

Ved du hvilken børnehave, der var tæt på oplevelsen? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Det var ualmindeligt tæt på at gå helt galt, da et stillads på Ved Stadsgraven i København tirsdag før middag kollapsede som følge af stormvejret over byen.

Det fortæller Monica Villaume, som stod midt i fodgængerfeltet ved Christmas Møllers Plads, da stilladset pludselig gav efter og faldt sammen.

- Jeg er ret forskrækket. Jeg går selv med mit barn i klapvogn. Vi stod tæt på en gruppe børnehavebørn. De skulle være drejet op dér. Og så væltede stilladset, lige inden de gik forbi. Børnene blev rædselsslagne og begyndte at skrige som følge af det voldsomme brag, det gav, og flere af dem gav sig helt spontant til at løbe ud på vejen og væk fra det, siger Monica Villaume, der i situationen syntes, at tre pædagoger var alt for få til at håndtere en børnehavegruppe i panik.

Et stillads er væltet på adressen Ved Stadsgraven 3 i  København. (Foto: Mogens Flindt) Samfund Kæmpe stillads er kollapset

Derfor hjalp hun også selv så godt, hun kunne efter først at have taget et foto af hele den dramatiske situation.

- Det mest skræmmende er, at inden episoden sker, har jeg set børnene og tænkt tanken, at det er et farligt vejr at være ude i, forklarer Monica Villaume.


Alt stoppede op
Det lykkes imidlertid pædagogerne at få styr på børnene med hjælp fra mange andre.

- Trafikken stoppede. Alt var dramatisk, og jeg tror, at alle tænkte, at der skete noget usædvanligt, fortæller Monica Villaume.

Også to kvindelige cyklister standsede op og var ifølge Monica Villaume tydeligt påvirkede.

- En mand gav sig til at snakke med dem, og jeg gik videre og fulgte børnehavegruppen forbi voldene. Monica Villaume nåede ikke at spørge ind til, hvilken børnehave det var, der var på tur.

Monica Villaume er nu hjemme igen ved DR-byen efter at have taget metroen.

- Det er for farligt at være ude. Det sker så tit. Enten er det et stillads, eller også er det tagsten, der ryger, forklarer hun.

Stilladset nåede næsten at falde helt sammen, efter at børnehavebørnene var kommet forbi. (Foto: Mogens Flindt)
Stilladset nåede næsten at falde helt sammen, efter at børnehavebørnene var kommet forbi. (Foto: Mogens Flindt)

Trafikken spærret
Også hendes egen datter Isabelle på halvandet år blev forskrækket over episoden. De to var på vej til børne-fysioterapi på Østerbro, da turen blev afbrudt undervejs.

- Det gav et kæmpe brag, siger hun.

Ifølge Københavns Politi er det halvdelen af et stillads, der er væltet, og trafikken på Ved Stadsgraven er indtil videre spærret. Stilladset ramte heldigvis ingen mennesker, men en parkeret bil er blevet ødelagt.

Det er uklart, hvor længe afspærringen vil vare.