Vidne til synagoge-anholdelse: Mange betjente sigtede på manden

Ifølge kvindeligt øjenvidne bad betjente mistænkelig mand om at tage sit tøj langsomt af, inden de nærmede sig og fik ham anholdt

Iben Guldbæk har sendt et foto fra øjeblikket, hvor flere betjente har trukket deres tjenestevåben og sigter mod den mistænkelige litauer. (Foto: Iben Guldbæk)
Iben Guldbæk har sendt et foto fra øjeblikket, hvor flere betjente har trukket deres tjenestevåben og sigter mod den mistænkelige litauer. (Foto: Iben Guldbæk)

Ved du noget? Kontakt Ekstra Bladet på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Betjente fra Københavns Politi tog tilsyneladende ingen chancer, da de onsdag klokken 19 anholdt en 37-årig litauisk mand ved den jødiske synagoge i Krystalgade i København.

Det fortæller den 18-årige højskolestuderende Iben Guldbæk, som stod 30 meter fra manden, da politiets bevogtningspersonale på stedet pludselig valgte at reagere.

- Det mest voldsomme var, at der var så mange betjente, der rettede deres pistoler mod manden på samme tid, siger Iben Guldbæk til Ekstra Bladet.

Mistænkelig mand anholdt ved synagogen i København

En betjent råbte den mistænkelige mand an. På det tidspunkt stod han over for synagogen. Og han valgte at række hænderne i vejret med det samme.

- De bad ham om at tage tøjet af. Langsomt. Og lag for lag, forklarer Iben Guldbæk.

Politiets fremgangsmåde bekræftes af den centrale vagtleder hos Københavns Politi, Kristian Aaskov.

- Set i lyset af de sidste års hændelser og lokationen i øvrigt, så giver det sig selv, at vi gør sådan. Manden opfører sig mistænkeligt, og derfor foregår det på den måde, siger Aaskov, som imidlertid ikke vil gå så langt som til at sige, at betjentene på stedet frygtede, at den mistænkelige mand havde en bombe på sig.