Vidne til tragisk dødsulykke: Fodgænger fløj flere meter op i luften

En far og hans to voksne sønner blev nærmeste vidne til den tragiske ulykke mandag aften, hvor en 30-årig motorcyklist mistede livet, og hvor en 25-årig mandlig fodgænger blev ramt og nu ligger hårdt kvæstet på Rigshospitalet

Optagelser fra ulykkesstedet. Video: Kenneth Meyer

Elesthrios Spyropoulos var på vej på arbejde hos Kohberg i Taastrup sammen med sine to sønner Andreas (20) og Nikolas (23), da ulykken skete. Han havde netop hentet Nikolas på stationen syv minutters kørsel fra familiens hjem i Greve, og på Gadehavegårdsvej blev de tre ufrivillige vidner til, at en 30-årig motorcyklist hamrede ind i en uskyldig 25-årig fodgænger.

Ulykken sketepå Gadehavegårdsvej ved Haslevgade i Taastrup på stedet, som familien Spyropoulos kommer forbi hver dag på vej på natarbejde på Kohberg, hvor de arbejder alle tre.

Andreas, Nikolas og Elesthrios Syropoulos var vidne til dødsulykken i Taastrup mandag aften. (Privatfoto)
Andreas, Nikolas og Elesthrios Syropoulos var vidne til dødsulykken i Taastrup mandag aften. (Privatfoto)
 

Mens den 30-årige blev dræbt på stedet, så ligger den 25-årige nu - dagen derpå - fortsat på Rigshospitalet med alvorlige kvæstelser. Han er ifølge lægerne stadig i livsfare og har pådraget sig alvorlige fysiske traumer.

- Det var helt vildt. Vi kunne høre motorcyklen gasse op inde fra vores bil. Og vi kunne se ud af øjenkrogen, at der skete noget, siger Andreas Spyropoulos til Ekstra Bladet

- Motorcyklen kørte for fuld hammer. Fodgængeren fik et smæk. Jeg kunne se, at han blev kastet op i luften. Flere meter op. Og røg ned igen på vejen. Det var helt vildt, siger Elesthrios Spyropoulos, som kørte familiens bil, da ulykken skete tæt ved.

En mand på 30 mistede mandag aften livet, da han som fører af en uindregistreret motorcykel blev impliceret i en ulykke, hvor han ramte en 25-årig mand. (Foto: Kenneth Meyer)
En mand på 30 mistede mandag aften livet, da han som fører af en uindregistreret motorcykel blev impliceret i en ulykke, hvor han ramte en 25-årig mand. (Foto: Kenneth Meyer)

Det var helt mørkt
Ifølge Elesthrios var fodgængeren på vej over Haslevvej på et sted, hvor der ikke var oplyst. Det var helt mørkt på stedet.

- Det er tvivlsomt, om motorcyklisten overhovedet har nået at se ham, siger Elesthrios Spyropoulos.

Til at begynde med troede de alle, at motorcyklen var kørt videre. Det var den også. Men næsten 100 meter længere ude ad Gadehavegårdsvej fandt Andreas både motorcyklen og føreren, som lå tæt på et træ i græsrabatten ude på midten af den dobbeltsporede vej. Og Andreas kunne med det samme se, at mandens liv ikke stod til at redde.

- Han havde ingen styrthjelm på. Sammenstødet havde været så kraftigt, at også skoene var røget af, siger Andreas.

Mens Andreas gik til motorcyklisten, så ringede Nikolas til 112. Og Elesthrios tog sig af fodgængeren.

- Jeg fik mig et chok. Jeg skubbede til ham og råbte til ham. Jeg kunne ikke få kontakt. Jeg kunne høre, han trak vejret, og så vendte jeg ham om på siden, så han kunne få luft, forklarer Elesthrios.

Og Elesthrios så også et headset til en mobiltelefon ved siden af fodgængeren. Det har givet ham det indtryk, at fodgængeren muligvis har hørt musik, da ulykken skete.

Foto: Kenneth Meyer Krimi Motorcyklist dræbt: Fodgænger hårdt kvæstet

Jeg tror, han er død
Mens Elesthrios stod ved fodgængeren, kom flere vidner til. En mand gav sig til at hjælpe. Og Elesthrios valgte at gå hen til Andreas.

- Han sagde 'far, han har det ikke godt. Jeg tror, han er død', siger Elesthrios, som valgte også at vende motorcyklisten om på siden.

Motorcyklisten var død, viste det sig senere.

Ingen i familien Spyropoulos kan førstehjælp. Og her dagen derpå, nager den dårlige samvittighed.

- Jeg tænker på, om vi kunne have gjort en forskel. Jeg tænker på, at manden på motorcyklen måske trak vejret for sidste gang, mens min søn var ved siden af. Og jeg er ked af, at jeg ikke kunne mere end det. Skulle jeg have givet kunstigt åndedræt? Skulle jeg have givet hjertemassage? Det er sådan nogle ting, jeg tænker på, siger Elesthrios.

Blev ramt af angst
Men motorcyklistens tilstand var så alvorlig som følge af sammenstødet med træet, at det ikke ville have gjort nogen forskel, er de senere blevet enige om i familien Spyropoulos.

- Og mens det hele skete, fik jeg også et angstanfald. Det var jo først, da jeg så de to. Da jeg så alt blodet, at det egentlig gik op for mig, hvor alvorligt det var. Der var et menneske, der var død, siger Elesthrios, som valgte at køre hjem til sin kone, da først politi og redning nåede frem til stedet. Andreas tog med ham.

- Når jeg får angst, så bliver jeg nødt til at være tæt på min kone, siger Elesthrios.

En mand på 30 mistede mandag aften livet, da han som fører af en uindregistreret motorcykel blev impliceret i en ulykke, hvor han ramte en 25-årig mand. (Foto: Kenneth Meyer) Krimi Kørte sig selv ihjel på væddeløbs-racer: Fodgænger fortsat i livsfare

Nikolas blev der, så han kunne tale med politiet.

En halv time senere valgte Elesthrios imidlertid at vende tilbage.

Havde ikke styrthjelm på
Vestegnens Politi efterforsker ulykken, og meldingen til Ekstra Bladet er foreløbig, at man ikke kan sige noget fornuftigt om ulykken, før bilinspektørens rapport foreligger. Politiet har af naturlige årsager heller ikke kunnet afhøre de implicerede.

- Vi er ramt af den udfordring, at de to personer, som måske kunne kaste lys over sagen, ikke er til at tale med. Den ene er afgået ved døden, og den anden har det så skidt, at der kommer til at gå lang tid, før vi kan afhøre ham, siger vagtchef Thomas Christensen til Ekstra Bladet.

Det var cirka klokken 22.30 mandag aften, at ulykken skete. Ifølge politiet kørte motorcyklisten på en uindregistreret motorcykel, som er beregnet til væddeløbskørsel, og som ikke er godkendt til at køre på almindelig landevej. Manden havde ikke styrthjelm på. Ifølge familie Spyropoulos havde motorcyklisten heller ikke jakke på. Han var iført nogle løse shorts og T-shirt.

Haslevvej var spærret i nogen tid efter ulykken.