Vidne: Vandscooter sejlede i fuld fart mod båd med unge piger

Politiet i gang med aktion i havn syd for København, hvor gerningsmændene tilsyneladende er flygtet til

Sådan så det ud ved Langebro kort efter ulykken, hvor ambulancer drøner væk, og dykkere undersøger vandet. Video: Kenneth Meyer

En vandscooter kolliderede her til aften med en båd fuld af unge piger i vandet ved Langebro i København.

Det fortæller et øjenvidne til Ekstra Bladet om den meget alvorlige ulykke, hvor flere er kommet til skade, og hvor en meldes dræbt. En er alvorligt tilskadekommen, mens fem andre er kommet lettere til skade.

Mindst fire vandscootere flygtede efter påsejlingen, der efterlod en ung kvinde bevidstløs hen over rælingen på den påsejlede båd. Hun blev kørt til Rigshospitalets traumecenter med politieskorte. Dykkere leder i vandet efter eventuelle andre ofre.

Politiet har for kort tid siden gennemført en kæmpe aktion i en havn syd for København, hvor otte unge mænd er anholdt. Flere vandsccotere undersøges nu af politiets teknikere og efterforskere, oplyser Ekstra Bladets reporter på stedet.

De anholdte blev iført dna-dragter og også en bil undersøges af teknikerne på stedet.

Mindst 10 politibiler er i havnen syd for København, som gerningsmændene til ulykken er flygtet til. Foto: Mathias Øgendahl.
Mindst 10 politibiler er i havnen syd for København, som gerningsmændene til ulykken er flygtet til. Foto: Mathias Øgendahl.

- Der er mindst 10 patruljevogne hernede og flere er tilbageholdt. Politiet er i gang med at undersøge de vandscootere, som ligger i havnen, fortæller Ekstra Bladets reporter.

Mads Pedersen, 42, trak sin cykel over Langebro i retning mod Rådhuspladsen, da han blev øjenvidne til den frygtelig ulykke og ringede 1-1-2 klokken 19.40.

Fyre skulle spille smarte
- Jeg er træt af de vandscootere, der sejler vanvittigt ved Islands Brygge og derfor var jeg overrasket over at se fire vandscootere, der faktisk sejlede pænt under Langebro. Samtidigt var der to både på vandet fra Go Boat fulde af unge piger, måske syv-otte i hver. Fyrene på vandscooterne skulle spille smarte overfor pigerne, så ude ved Den Sorte Diamant vendte de alle fire rundt og gav den så fuld gas, fortæller Mads Pedersen.

Fyrene på vandscooterne satte kursen mod pigernes både. To af dem sejlede forbi uden, at der skete noget, men så gik det galt:

- Den tredje vandscooter slog ligesom smut på vandet og fløj gennem luften og ramte den ene båd. Der lød et højt brag. Båden og vandsccoteren drejede rundt og der blev råbt og skreget nede fra båden, fortæller Mads Pedersen, der er dybt chokeret over den meningsløse ulykke.

- Han har nok sejlet mindst 50 km/t, siger han.

- Jeg så en kvinde hænge bevidstløs hen over rælingen på båden, siger Mads Pedersen, der straks ringede 1-1-2.

Straks efter ulykken flygtede alle de unge mænd på deres vandscootere i høj fart ud mod Sjællandsbroen.

- Jeg håber virkelig, at politiet får fat i dem, siger Mads Pedersen. Han har ligesom andre beboere omkring Islands Brygge lagt mærke til at mange unge mænd på jet-ski eller vandscootere sejler fuldstændigt vanvittigt i Københavns Havn.

- De kan slet ikke styre dem, siger Mads Pedersen.