Vidner: 22-årig dræbt med automatvåben

Flere hørte voldsom skudsalve, da ung mand blev dræbt onsdag i København

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Der blev anvendt automatvåben, da en 22-årig mand onsdag blev fatalt kvæstet af skud på Åfløjen i Husum, der ligger i Københavns nordvestlige hjørne.

Det vurderer kilder, der i forbindelse med sagen hørte en stakato-agtig skudsalve. Billeder af bilen, son den 22-årige sad i, da han blev skudt, underbygger kildernes vurdering.

Her ses det, at bilen er ramt af en række skud.

22-årig skudt i sin bil: Sådan slap drabsmændene væk

Hos politiet vil man ikke kommentere Ekstra Bladets oplysninger:

- Hvilket våben, der har været anvendt, holder vi foreløbigt for os selv. Det indgår i efterforskningen, fortæller Mads Helios, efterforskningsleder, Københavns Politi.

Her køres bilen væk, som den 22-årige sad i, da han onsdag blev dræbt. Foto: Kenneth Meyer
Her køres bilen væk, som den 22-årige sad i, da han onsdag blev dræbt. Foto: Kenneth Meyer
 

Politiet har tidligere meldt ud, hvordan offeret - den 22-årige, der har kurdisk baggrund - ikke var registreret som medlem af en bandegruppering. Den unge mand kan være et tilfældigt offer, vurder kilder med indsigt i bandemiljøet.
Skud-drama: Forbudt bande spøger i konflikt

Dræbt i bandekonflikt
Til gengæld vurderer kilderne, at skyderiet skal knyttet til en bande-relateret konflikt, der allerede har kostet en person livet. Denne blev dræbt natten til lørdag 27. marts, hvor han blev påkørt på et stisystem ved Vestvolden lidt nord for Husum, hvor der kort forinden var blevet affyret skud, og hvor en ung mand var blevet lettere kvæstet af skud.

 

I forbindelse med onsdagens drab på Åfløjen har politiet udbedt sig offentlighedens hjælp. Vidner, der har set og hørt noget mistænkeligt i timerne før drabet – eller som har videoovervågning fra stedet - opfordres til at kontakte politiet på 114.

Politiets teknikere på gerningsstedet, hvor 22-årig blev dræbt onsdag. Foto: Kenneth Meyer
Politiets teknikere på gerningsstedet, hvor 22-årig blev dræbt onsdag. Foto: Kenneth Meyer

Politiet har tidligere meldt ud, at man efter den foreløbigt vurderer, at gerningsmændene gik målrettet efter den 22-årige, og at de holdt og ventede på deres offer i gerningsbilen ved Åfløjen.

Uhyggelig voldsspiral: Skyderi og drab på få timer
I pressemeddelelsen oplyser politiet også, at de mener drabet var planlagt, og at gerningsmændene havde brugt tid på dels at udse sig et sted på Åfløjen, hvor de kunne holde og vente i flere timer, dels et sted, hvor de kunne slippe af med gerningsbilen.
Brændte bil af efter skyderi
De foreløbige undersøgelser har ifølge politiet vist, at gerningsmændene umiddelbart efter skyderiet kørte væk i en hvid Nissan Qashqai med registreringsnummer CN 53147 årgang 2019. Køretøjet er meldt stjålet fra en autoforhandler i Kastrup 7. april.

De kørte ad ukendt rute til Hillerødmotorvejen og videre af Klausdalsbrovej-afkørslen. Herfra kørte bilen til venstre og i et lille parkområde ved Klausdalsbrovej 308 i Herlev blev bilen sat i brand. I stedet kørte gerningsmændene videre i en anden mørk bil.

Politiets teori: Drabsmænd holdt og ventede på deres offer

I pressemeddelelsen fortæller politiet, at de derfor også gerne hører fra vidner, de kan have set gerningsmændene ved afbrændingsstedet i timerne eller dagene op til drabet.

Københavns Politi vurderer, at der var mindst tre gerningsmænd om selve drabet, og det kan ikke udelukkes, at flere har deltaget i planlægningen og flugten.

Politiet har tidligere over for Ekstra Bladet oplyst, at man mener skyderiet er en del af en verserende konflikt, men siger, at de som altid efterforsker bredt og ikke udelukker noget.