Vidner blev vækket af skud: Her bliver formodet gerningsmand anholdt

En beboer fortæller om de dramatiske øjeblikke, da formodet gerningsmand til skud på Christiania blev anholdt af Politiets Aktionsstyrke

Her bliver formodet gerningsmand anholdt af politiet. PRIVATFOTO
Her bliver formodet gerningsmand anholdt af politiet. PRIVATFOTO
Følg Krimi

Det gik dramatisk til, da en ung mand torsdag morgen blev anholdt af Politiets Aktionsstyrke på Vinkelhuse i Kastrup på Amager.

Det fortæller flere vidner, som Ekstra Bladet har talt med.

Tapper familie våger over alvorligt såret betjent

Et vidne, som ikke ønsker at have sit navn frem, fortæller, at han blev vækket af lyden af skud kort før klokken 7.

- Det lød nærmest som en salve på fem-seks skud, fortæller han til Ekstra Bladet.

Han kiggede derfor straks ud af vinduet, hvor han kunne se, at folk fra Aktionsstyrken havde samlet sig om manden, som lå på jorden.

- Det lignede helt klart, at de kæmpede for at redde ham, efter han var blevet skudt, fortæller vidnet.

Han fortæller samtidig, at der lå en pistol tæt på stedet, hvor den formodede gerningsmand lå, hvilket altså kunne tyde på, at han stadig var bevæbnet ved politiets ankomst.

'Skudangreb på Christiania er angreb på os alle'

I kritisk tilstand
Københavns Politi har efterfølgende bekræftet, at den mand, der formodes at stå bag aftenens skyderi, hvor to betjente og en civil blev såret, er blevet anholdt, og at han blev skudt i forbindelse med anholdelsen. Hans tilstand betegnes som kritisk.

Broderen til vidnet, der hørte skuddene, blev efter skudafgivelsen vækket af sin bror, og han så også de dramatiske minutter, der udspillede sig på gaden bagefter.

- Da folk så småt begyndte at kigge ud af vinduerne, slæbte de ham ind i den nærmeste opgang, og kort efter blev han så kørt væk fra stedet i en ambulance med politieskorte, fortæller lillebroderen til Ekstra Bladet.

- Man kunne godt se, at han bevægede sig, mens betjentene var omkring ham og prøvede at yde førstehjælp, tilføjer han.

Efter menneskejagt: Efterlyst mand skudt af politiet

Område afspærret
Flere beboere i området omkring Vinkelhuse har fortalt, at politiet morgenen igennem har været stærkt til stede i området, hvor folk i lang tid ikke havde lov til at komme til og forlade området. Det betød blandt andet også, at den lokale daginstitution måtte holdet lukket på grund af politiets arbejde.

Omkring 8.30 har beboerne dog fået lov til at gå ud derfra ad en særlig rute, hvor de først skal forbi politiet, fortæller lillebroderen til Ekstra Bladet.

Han fortæller, at politiet stadig har afspærret området, hvor manden blev skudt, og at pistolen stadig ligger på jorden sammen med en rygsæk.

Den dramatiske anholdelse satte dermed en stopper for en menneskejagt, der stod på natten igennem, efter dramaet på Christiania, hvor en betjent blev skudt i hovedet, mens en anden betjent og en civil blev skudt i låret.

Vidne hørte tre skud: - Han var helt bleg og blodig

Beboeren fortæller til Ekstra Bladet, at han flere gange har set den nu tidligere efterlyste mand i området omkring Vinkelhuse, uden at han dog har et nærmere kendskab til ham. På det efterlyste billede havde han langt hår, men det så ud til, at han havde klippet det af, fortæller vidnet.

Skudepisoden på Christiania fandt sted i forbindelse med, at politiet havde anholdt en mand, som så slap løs ved at skyde betjentene og efterfølgende skyde en civil.

Politiet har til morgenens pressemøde ikke ønsket at fortælle, i hvilken anledning manden i første omgang blev anholdt, men de fortæller, at han har tilknytning til det kriminelle miljø på Pusher Street.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+