Vidner efter dødskørsel: Så kvinde stige ud fra førersædet

I dag sidder en 19-årige kvinde, der er tiltalt for uagtsomt manddrab og grov legemsbeskadigelse på anklagebænken i Københavns byret. Flere vidner fortæller, at de har set en kvinde stige ud af bil, der påkørte en Uber-vogn

Se video fra aftenen her (Video: Kenneth Meyer)
Følg Krimi

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Følelserne er uden på tøjet i dag, hvor retssagen fortsætter mod en 19-årig kvinde, der er tiltalt for uagtsomt manddrab og grov legemsbeskadigelse under vanvidskørsel tidligere på året.

Den unge kvinde nægter sig skyldig og siger, at hun ikke sad bag rattet i bilen.

Mens vidnerne afgav forklaring, sad den 19-årige tiltalte kvinde stille med tårer i øjnene ved siden af sin forsvarer. Også kvindens mor, der sad på tilhørerpladserne, var tydeligt påvirket af situationen.

Tiltale: 19-årig kvinde dræbte uskyldig under vanvittig kapkørsel

Tidligere i retssagen har flere vidner forklaret, at det var en mand, der kørte bilen, som forårsagede ulykken en januar morgen i København. Men i dag fortæller flere vidner, at de har set en kvinde stige ud fra førersædet på den mørke Mercedes efter ulykken.

Bevisførelsen skal fastlægge, hvorvidt den 19-årige kvinde var fører af den sorte Mercedes, der i januar dræbte en 22-årig uskyldig passager i en Uber-bil og forvoldte voldsom skade på Uber-chaufføren.

 

Det var den sorte Mercedes, der ifølge anklageskriftet, bragede ind i en hvid Citroën og dræbte en 23-årig mand. Københavns byret skal nu fastlægge om det var den 19-årige pige, der var chauffør. Foto: Kenneth Meyer.
Det var den sorte Mercedes, der ifølge anklageskriftet, bragede ind i en hvid Citroën og dræbte en 23-årig mand. Københavns byret skal nu fastlægge om det var den 19-årige pige, der var chauffør. Foto: Kenneth Meyer.

19-årig kvinde tiltalt for vanvidskørsel: Brød sammen i gråd i retten

Så det fra vinduet
Et kvindeligt vidne vågnede ved et højt brag. Foran hendes vindue var der sket et færdselsuheld, og fra vinduet i stuen kunne hun og kæresten observere, hvad der skete efter sammenstødet.

- Der kom to mænd hen til førersædet på den sorte bil og hjalp en pige ud, fortalte vidnet i dag i retten.

Vidnet forklarede yderligere, hvordan det lignede pigen, der kom ud af førersædet i den mørke bil, var i chok og havde brug for støtte.

'Hun begyndte at råbe'
Et andet vidne fortalte i retten, at hun havde været i byen med en veninde på det samme diskotek, hvor den 19-årige tiltalte kvinde tidligere har fortalt, hun var på sammen med sine venner.

Vidnet fortalte, at hun havde drukket rimeligt meget, men at hun sammen med en veninde fik et lift videre til en morgenfest.

- Vi kørte fem-seks biler sammen fra diskoteket, jeg kendte ikke nogen af dem, sagde vidnet i retten.

Hun fortalte, hvordan hun kort inden uheldet blev sat af, men at hun så den sorte bil brage ind i den hvide bil midt i krydset.

- Der kom en pige ud fra førersædet, som begyndte at råbe til en anden bil, sagde vidnet i retten.

- Jeg havde lagt mærke til den mørke bil før, fordi den kørte ret voldsomt, fortalte vidnet.

Den 19-årige piges forsvarer satte dog spørgsmålstegn ved, hvor fuld vidnet havde været, og hvor troværdig hendes forklaring var. 

Udover uagtsomt manddrab og grov legemsbeskadigelse er den 19-årige kvinde også tiltalt for en række overtrædelser af færdselsloven.

Retssagen fortsætter med dom den 6. juni.

19-årig kvinde tiltalt i sag om vanvidskørsel - ingen husker noget

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.