Vidner i chok: Politi likviderer hjemløs

Mange amerikanere raser i disse dage over politiet for at have brugt unødigt voldsom magt, da de skød og dræbte en hjemløs mand i Los Angeles søndag

- Hvad havde han gjort? Hvorfor skød politiet?

De spørgsmål stiller mange indbyggere i Los Angeles sig selv og hinanden, efter at politiet søndag formiddag skød og dræbte en mand i byens 'hjemløse-kvarter' Skid Row.

- Der var nok politibetjente til stede til at holde ham nede. Mentalt syg eller ej. Brug af unødvendig magt er lige præcis hvad, der er sket her, siger en oprørt hjemløs, der ligeledes bor i området, til AP.

Krimi Ny chokerende video: Politiet skyder hjemløs mand i Los Angeles

Søndagens episode blev fanget på video af en forbipasserende, og her kan man se, hvordan fire bevæbnede betjente kæmper for at pågribe den hjemløse mand, der angiveligt var under anklage for røveri.

Manden slår ud efter flere af betjentene, inden de får ham overmandet og bragt ham til jorden. I mellemtiden er to andre betjente kommet til, og alt imens de forsøger at holde en aggressiv kvinde væk fra den tumultariske scene, høres en betjent råbe:

- Smid pistolen. Smid pistolen.

I næste nu høres fem skud, og den hjemløse mand ses liggende livløs på jorden med ansigtet mod fortorvet. Han blev senere erklæret død på hospitalet.

Her kan du se den voldsomme episode, hvor politiet skyder og dræber den hjemløse mand (video: AP)

Ifølge politiet i L.A. skød betjentene, fordi de ikke kunne få kontrol over en af politiets egne pistoler, som den hjemløse mand havde taget.

På et pressemøde mandag forklarede politichef Charlie Beck, at der er klare beviser på, at den hjemløse mand rakte ud efter en af betjentenes pistoler.

 Her kan du høre Charlie Becks forklaring (video: AP)

Men forklaring eller ej. Det ændrer ikke på, at mange amerikanere finder søndagens episode chokerende og rystende.

Hertil kommer at amerikansk politi det forgangne år har været ramt af flere sager, hvor politiet har været involveret i kontroversielle skudepisoder.

Her kan du se billeder fra stedet, hvor den hjemløse mand afgik ved døden (video: AP)

Samfund Nyt politi-drab i USA: Her er de værste sager