Vidner i drabssag: Ung mand inviteret med i poolen

I dag fortsætter retssagen med den 20-årige mand fra Tyskland, som er tiltalt for drab og brandstiftelse i Blåvand - han nægter sig skyldig

En 20-årig mand er tiltalt for at slå en 61-årig mand ihjel og for brandstiftelse, der førte til, at mandens samlever døde af kulilteforgiftning.   Foto: Anita Graversen
En 20-årig mand er tiltalt for at slå en 61-årig mand ihjel og for brandstiftelse, der førte til, at mandens samlever døde af kulilteforgiftning. Foto: Anita Graversen

Det har hidtil ikke stået klart, hvorfor en 20-årig tysk turist sidste år i maj måned havnede hjemme hos et ældre ægtepar i Blåvand.

Den 20-årige er ved Retten i Esbjerg anklaget for at have dræbt den 61-årige Cai Lennart Henriksen med vold mod hovedet og smidt hans lig i parrets swimmingpool i huset. Den unge tysker er også anklaget for brandstiftelse ved at have sat ild til huset, så Cai Lennart Henriksens 85-årige samlever, Else Nielsen, døde af kulilteforgiftning.

Sagen begyndte i mandags og er fortsat i dag. I dag har flere fra værtshuset Lises Pub i Blåvand vidnet i retten. Det var almindelig kendt, at Cai Lennart Henriksen ofte fik en øl ved 21-tiden.

Aftalte at gå i poolen
Om aftenen 27. maj var det bartenderen, en anden gæst, som var ven af Cai Henriksen, og den unge tysker, som var de sidste tilbage på Lises pub. IIfølge bartenderen, var det Cai Henriksen, der opsøgte den 20-årige tysker.

- Jeg troede egentlig, at de kendte hinanden på den måde, Cai Henriksen hilste, da tyskeren trådte ind, forklarede bartenderen i retten i dag.

Begge vidner fra Lises Pub, forklarede i retten i dag, at de hørte Cai Henriksen spørge den 20-årige tysker, om han ville med hjem i poolen. Ifølge vennen sagde tyskeren ja.

- Jeg ville ikke blande mig i deres samtale, så jeg snakkede med A (bartenderen,  red). sagde vennen i retten.

Anklageren spurgte i retten, om det var kendt, at Cai Henriksen var biseksuel. Vennen sagde:

- Vi snakkede ikke som sådan om vores seksuelle præferencer, og Cai har aldrig kommet med tilnærmelser til mig eller andre, jeg kender. Men vi vidste, at han var til begge køn.

Hjemmehjælper vidnede

Et andet vidne, som blev ført fredag formiddag, var en hjemmehjælper. Hun fortalte, at Else Nielsen var dement.

- Jeg var hjemme ved Else omkring kl. 21, hvor hun allerede lå i sengen med sin hund. Da jeg spurgte, om hun skulle på toilettet, afviste hun, forklarede en hjemmehjælper, som kom i hjemmet hos Else Nielsen og Cai Henriksen.

- Jeg lukkede døren til Elses værelse, da jeg forlod hjemmet.

Ifølge hjemmehjælperen sov Cai Henriksen på sofaen. Forholdet mellem Cai Henriksen og Else Nielsen var mest blevet et venneforhold.

- Jeg er sikker på, at han stadig holdt af hende, sagde hjemmehjælperen.

I det nedbrændte hus fandt man liget af Else Nielsen, død af kulilteforgiftning. Under hendes seng lå hunden, som også var afgået ved døden.

Den 20-årige tysker nægter sig skyldig i sagen. Sagen fortsætter med flere vidner i dag og forventet dom 7. maj.