Vidner så kammerater blive skudt: 'De flygtede som myrer'

10 personer er torsdag blevet dræbt under et skyderi på et amerikansk universitet. Gerningsmanden meldes død, mens de overlevende vidner nu fortæller frygtelige detaljer om episoden 

Følg Krimi

Torsdag morgen lokal tid var Umpqua Community College en dramatisk scene for et skyderi, og de første rystende vidneudsagn fra de overlevende er givet videre til de lokale medier.

10 personer bekræftet dræbt, oplyser sheriffen natten til fredag. Ligeledes har gerningsmanden, der er blevet identificeret som en mand på 20 år, også mistet livet, sagde politiet på et pressemøde.

18-årige Kortney Moore, der er litteraturstuderende på universitetet, befandt sig i et klasselokale, da hun pludselig hørte skud gennem vinduet. Hun fortæller til det lokale medie NRToday i Roseburg og Douglas County, at hun så sin lærer blive skudt i hovedet.

Det er endnu uvist, hvordan gerningsmanden er blevet pågrebet, men det lokale politi bekræfter overfor Reuters, at han er død. Det er på nuværende tidspunkt ikke bekræftet, hvorvidt gerningsmanden har skudt sig selv, om han er blevet skudt af betjente.

Folk flygtede som myrer
En anden elev på universitetet, den 23-årige Brady Winder, fortæller at han fra et andet lokale hørte skud, hvorefter eleverne flygtede ud af hoveddøren.

- De flygtede som myrer, og skreg at vi skulle skynde os væk, fortæller Winder til NRToday.

Andre vidner fortæller, at skolen var et stort kaos. Ambulancer ankom i hobetal, mens politiet stadig gennemsøgte stedet for flere våben. Studerende, der blev placeret på græsplænen foran skolen, blev visiteret og siden sendt i sikkerhed med busser.

Der er på nuværende tidspunkt ikke offentliggjort nogle navne eller yderligere oplysninger på hverken ofre eller gerningsmand.

Universitetet, der ligger 9,6 kilometer nord for Roseburg i den amerikanske delstat Oregon, har 3300 studerende indskrevet på fuldtid og 16.000 studerende på deltid. Den betegnes, ligesom byen Roseburg generelt, som værende tryg og fredfyldt.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+