Vild fangeflugt over skinnerne: 19-årig var tæt på at blive ramt af toget

Dramatisk fangeflugt fra retten i Glostrup. Sprang ud af vinduet, og løb fra fængselsbetjentene

Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

En 19-årig fange, der er sigtet for drabsforsøg under et skyderi i Ishøj, satte sit eget liv på spil, da han tirsdag flygtede fra Retten i Glostrup. Her skulle han og tre medsigtede have deres varetægtsfængsling forlænget.

Foran øjnene af otte fængselsbetjente åbnede den 19-årige et vindue i retssal 101 i stueetagen i retsbygningen, hoppede ud og spænede over det stærkt trafikerede jernbaneterræn lige før Glostrup Station.

Den 19-årige løb over skinnerne lige foran et kørende tog og hen på Banegårdspladsen ved Glostrup Station. Her sprang han ind i en taxa og forsvandt.

– Taxachaufføren samler ham tilfældigt op og er ikke en del af flugten, siger Søren Puggaard, der er politikommissær hos Københavns Vestegns Politi.

Betjent sprang efter
En fængselsbetjent sprang også ud af vinduet i retten og forsøgte at indhente flugtfangen, men naturligt nok skulle fængselsbetjenten ikke nyde noget af at løbe over jernbane-terrænet, hvor der kører både fjerntog og S-tog.

Seks andre fængselsbetjente løb også efter og var vidner til tæt-på ulykken, mens den syvende fængselsbetjent blev tilbage i retten for at passe på de tre andre arrestanter.

Flugten skete få minutter efter klokken ti, hvor de fire sigtede og deres forsvarere, anklager og de otte fængselsbetjente sad klar til retsmødet. Efter flugten blev retsmødet gennemført for de tre andre arrestanter, der fik deres varetægt forlænget med fire uger.

Ekstra Bladet har talt med flere af de, der var til stede i retslokale 101. Retsmødet skulle til at begynde, og de fire arrestanter sad på stole i midten af lokalet, mens de tre forsvarere sad til venstre ved vinduerne.

Der var lidt palaver omkring nogle tilhørere, og den 19-årige sad på stolen næst-tættest på vinduet. Han rejste sig op, gik forbi forsvarerne og sagde ud i luften: - Jeg skal lige have lidt frisk luft!.

Han åbnede vinduet, sprang ud og løb, og så blev der panik blandt de otte fængselsbetjente.

Ulykke var tæt på
- Det kom helt bag på os, at vinduet kunne åbnes helt op. I de andre retslokaler er vinduerne sikrede, men pludseligt var det helt åbent og væk var han med en fængselsbetjent efter sig, fortæller en af de tilstedeværende.

I starten var der også forvirring om, hvem af de fire arrestanter det var, der var flygtet.

Lederen af de otte fængselsbetjente sagde efter flugten, at betjentene måtte have fri resten af dagen, fordi de havde været vidner til, at manden var tæt på at blive påkørt af et tog.

Politiet fik hurtigt oplysninger om hvilken taxa, han var kørt væk i. Måske har det ikke været langt, fordi den 19-årige næppe har haft penge på sig til at betale taxaen.

artiklen fortsætter under billedet

Denne Mercedes blev gennemhullet af flere skud under skud-duellen den 22. maj i Ishøj. Foto: Mathias Øgendal
Denne Mercedes blev gennemhullet af flere skud under skud-duellen den 22. maj i Ishøj. Foto: Mathias Øgendal
 

Københavns Vestegns Politi efterlyser nu manden, der havde siddet varetægtsfængslet siden 23. maj. Han blev som den første af de fire sigtede anholdt og fængslet for drabsforsøg på en eller flere personer 22. maj klokken 18.36 på Vejlebrovej i Ishøj.

Skudduel i Ishøj
Her blev der affyret flere skud fra en rød/sort bil mod en grå Mercedes, og personerne i Mercedes’en skød tilbage mod gerningsmændene. Ingen blev dog ramt under skudduellen, hvor der blev affyret seks til otte skud mellem de to biler.

Politiet vurderede dengang, at der var tale om et opgør mellem lokale kriminelle og ikke en bandekonflikt.

Skyderiet var det ene af 20 skudepisoder, der har været på Københavns Vestegn i år.

Han blev anholdt seks timer efter skyderiet, og to dage senere blev to mænd på 20 og 24 år fængslet, mens den fjerde blev anholdt senere i juni.

Flugtfangen beskrives som mellemøstlig af udseende, cirka 184 cm høj med sort hår klippet helt kort i siderne. Ved flugten var han iført jeans og en grå, lang og tynd T-shirt/sweater.

– Vi vurderer ikke, at han er farlig for almindelige borgere, men henstiller til, at man kontakter politiet, hvis man ser ham, siger Søren Puggaard.

 

Opdateret: navn/foto udtaget, personen har meldt sig og er ikke efterlyst mere. 

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind