Vild julebrandert: Smadrede syv biler og skældte politiet ud

- Flere biler blev  smadret og der lå vragdele og glas spredt på en stor del af vejbanen, fortæller vagtchef Søren Strægaard

Reportage: Claus Jessen

Ved du noget? Mail 1224@eb.dk eller sms/mms 1224 til alm. takst

- Der var vildt gang i den, konstaterer 33-årige Sisse Sølvsten Frentz.

Og det har den esbjergensiske kvinde uden tvivl ret i.

For tidligt lørdag morgen bragede en ung spritbilist i sin gevaldige julebrandert ind i hele seks biler i Frodesgade i Esbjerg. Flere af bilerne blev ifølge politiet totalt smadret ved sammenstødene med den slingrende bilist.

Også bilistens egen bil fik voldsomme skader.

Privatfoto
Privatfoto

Sisse Sølvsten Frentz hørte ikke selve bragene. Men hun spærrede øjnene noget op, da hun lidt senere stod op og så Frodesgade indhyllet i blå blink og biler, som var kylet rundt mellem hinanden på vejbanen.

- Jeg plejer at parkere lige præcis der, hvor bilisten ramte. Men vi kom sent hjem i aftes efter en julefrokost og derfor var alle pladser optaget. Det er vi jo noget glade for nu, lyder det fra den vestjyske kvinde.

Sisse Sølvsten Frentz erl ykkelig for, at hun kom sent hjem fra julefrokost. Så kunne hun ikke parkere der, hvor spritbilisten satte sit ufrivillige angreb ind. (Foto: Claus Jessen)
Sisse Sølvsten Frentz erl ykkelig for, at hun kom sent hjem fra julefrokost. Så kunne hun ikke parkere der, hvor spritbilisten satte sit ufrivillige angreb ind. (Foto: Claus Jessen)
 

Lød nogle brag
Knap så heldig er 22-årige Frank Jørgensen, som var på besøg hos sin kammerat Mikkel Asmussen. Frank havde parkeret i Frodesgade foran kammeratens opgang.

Hans bil fik smadret bagenden.

- Vi sad og så en film og lige pludselig hørte vi en række brag. I første omgang troede vi, at der var nogen, som fyrede nogle kanonslag af. Men så kunne vi høre en bil, som kørte frem og tilbage. Bilen gassede op og havde mange omdrejninger. Men den kom ikke rigtig nogen steder, fortæller Frank og Mikkel.

Foto: Sisse Sølvsten Frentz
Foto: Sisse Sølvsten Frentz

Nede på gaden kunne Frank konstatere, at hans bil havde fået et gevaldigt tryk i bagenden. Han var dog billigt sluppet i forhold til flere af de andre biler.

- De var fuldstændig smadrede. Helt og aldeles, lyder det fra de to unge mænd.

Kørte over for rødt
En af deres kammerater var netop blevet passeret af den 21-årige formodede spritbilist lidt længere oppe ad Frodesgade.

- Vores kammerat mener, at han har kørt omkring 120 km/t. Han drønede ned ad gaden og kørte også over for rødt lys, fortæller kammeraterne.

De mange sammenstød skete klokken 05.04 og de lokale sheriffer var lynhurtigt på stedet.

- Flere biler blev  smadret og der lå vragdele og glas spredt på en stor del af vejbanen, fortæller vagtchef Søren Strægaard til Ekstra Bladet.

Den 21-årige mand blev anholdt på stedet, hvilket han absolut ikke var tilfreds med.

'Magtliderlige svin'
På den korte vej hen til politigården - nogle få hundrede meter fra uheldsstedet - udsendte ungersvenden eder og forbandelser over politiet.

Betjentene blev kaldt magtliderlige svin, hjernedøde idioter og 'nogle som trængte til at få et par på kassen.'

Manden er nu også sigtet for fornærmende tiltale mod politiet.

Lørdag formiddag var de totalt smadrede biler kørt bort. Der holdt kun to af mindre skadede biler tilbage i Frodesgade. Foto: Claus Jessen
Lørdag formiddag var de totalt smadrede biler kørt bort. Der holdt kun to af mindre skadede biler tilbage i Frodesgade. Foto: Claus Jessen
 

Såfremt den unge bilist bliver kendt skyldig i spirituskørsel venter der ham en regninger på flere hundrede tusinde kroner. Forsikringsselskaber dækker nemlig ikke skader forvoldt af sprit-bilister.

Ifølge politiet kom bilisten ikke noget videre til.

- Vi så ham sidde i bilen med halskrave på. Han blev hentet af en ambulance, fortæller Frank og Mikkel.

Den 21-årige blev løsladt lørdag formiddag.