Vild politijagt: Halshuggede 82-årig bedstemor med machete

En chokerende video fra luften frigivet: Viser jagten af den 25-årige Nicholas Salvador, som slagtede en ældre dame i september sidste år

Følg Krimi

En paranoid-skizofren mand gik i september sidste år amok i kvarteret Edmonton i det nordlige London. Det resulterede i, at den 82-årige bedstemor og caféejer, Palmira Silva, på tragisk vis mistede livet.

Historien skabte store overskrifter i de britiske medier.

Nu er en video, der viser britisk politis jagt på manden, blevet frigivet. Her ser man den paranoid-skizofrene Nicholas Salvador, 25, komme gående i bar overkrop med en machete i den ene hånd.

(artiklen fortsætter under billedet)

Det ses, hvordan han braser ind i flere private haver med våbnet, som netop var med til at halshugge og dræbe den 82-årige Palmira Silva. Samtidig ses det i videoen, hvordan flere børn er i nærheden af manden.

Det tog politiet 45 minutter at indfange Nicholas Salvador, hvorefter de måtte give ham stød seks gange med en strømpistol for at berolige ham. Videoen, som er optaget fra luften, er dog kogt ned til få minutter.

Nicholas Salvador blev tirsdag fundet ikke-skyldig, da han blev konstateret sindssyg, men han bliver i stedet indsat på det sikrede psykiatriske hospital Broadmoor.

Under hans jagt havde han troet, at han var i færd med at 'dræbe dæmoner', og han havde troet, at Palmira Silva var et overnaturligt væsen, skriver mediet The Independent.

82-årige Palmira Silva blev halshugget af med en machete af den psykotiske mand.
82-årige Palmira Silva blev halshugget af med en machete af den psykotiske mand.
 

Flere britiske medier beskriver også, hvordan den 25-årige mand uger forinden drabet var blevet 'besat' af den sunnimuslimske terrororganisation Islamisk Stat. Flere venner har fortalt, at han havde set videoer af halshugning i ugevis. Blandt andet har en ven fortalt til avisen The Sun:

- Han grinte af det, men tog religionen seriøst, lød det.

Vennerne har forklaret til avisen, at de var bekymrede for, at det ville slå klik for ham. Tre dage forinden havde den 25-årige mand nemlig mistet sit job som vejarbejder, og han var angiveligt involveret i stofmisbrug og prostitution.

- Han havde aldrig haft en kæreste. Han misbrugte kokain og købte prostituerede, så snart han havde penge. Manden var i en dårlig situation, lød det fra en ven.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+