Vild politijagt - tyveknægte sprang i havnen

To unge mænd blev tirsdag eftermiddag anholdt for tyveri af designmøbler. I forsøget på at slippe væk fra politiet sprang de to fyre i kanalen i Næstved

En bizar politijagt for at fange to designtyveknægte udspillede sig tirsdag eftermiddag. Politibetjentene i Næstved blev i den grad sat på en særlig opgave for at finde tyvene.

De to 18-årige gutter blev hapset med fingrene i kagedåsen, da en borger i Næstved så dem fragte dyre Poul Henningsen-lamper fra et hus til en blå Citroën Berlingo, der stod parkeret på Kildebakken i Næstved. 

Skarpe politibetjente fik over radioen besked om anmeldelse, og de fik hurtigt vendt kareten i retningen af de to tyveknægte.

Det satte gang i en større politijagt som startede i et af Næstveds villakvarterer. Her satte politiet efter den blå Berlingo med de to unge fyre og designlamperne i.

- Berlingoen endte på nogle grusveje nede ved kanalen, hvor der hang en stor kæde for. Her smed de bilen, og den eneste vej de havde at flygte hen, det var kanalen, siger Mads Justesen, Politikommissær og leder af sekretariatet i Næstved.

Hoppede i kanalen
Selvom vandtemperaturerne ikke engang havde sneget sig op på to cifre, så valgte de to unge gutter at forlade bilen og springe i den kolde kanal.

De to fyre fik dagens træning, da de svømmede cirka 50 meter på tværs af kanalen i vand med en del strøm i. De svømmede over til Ydernæs, som er en form for halvø.

- Patruljen fortalte, at de faktisk var en lille smule urolige, fordi de kunne se, at den ene ikke var en habil svømmer, siger Mads Justesen.

Patruljen fik hurtigt alarmeret de andre kollegaer, og fire andre patruljebiler, hvor de dækkede området så tyvene ikke kunne slippe uset væk.

- Vi vidste, at de ikke kunne komme væk. Det er godt nok en meget stor halvø med en del bevoksning og genbrugspladser, siger Mads Justesen og fortsætter.

- Halvanden time efter fangede politiet to frysende unge mennesker på en genbrugsplads i våde bukser og bar mave, siger Mads Justesen.

Flere tyvekoster
De unge mænd blev anholdt af hundepatruljen på genbrugspladsen uden dramatik. Og det var langt fra kun designlamperne fra Kildebakken, som de havde hapset.

I den blå Berlingo fandt politiet yderligere tyvekoster fra et andet indbrud foretaget på Fællesejevej i Næstved.

Senere på aften foretog politiet desuden en ransagning hos de unge mænd, hvor de fandt tyvekoster fra i hvert fald to indbrud mere. Der er tale om tyveri af designmøbler som svanen, ægget og PH-lamper.

De to 18-årige mænd blev fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Næstved onsdag eftermiddag, hvor politiet gik efter en straksdom.

De blev begge idømt tre måneders betinget fængsel og 80 timers samfundstjeneste ved retten i Næstved.