Annonce:
Annonce:

Vild rekord: Så hurtigt tjente politiet fire millioner til statskassen

Nordsjællandsk politiassistent er rystet over antallet af fartsyndere på kort tid

Arkivfoto: Per Rasmussen
Arkivfoto: Per Rasmussen
Annonce:
Følg Krimi

Lyden fra politiets hastigheds-computer klingede i samme hastighed, som mønterne strøg i statskassen, da Nordsjællands Politi i går holdt med en fotovogn på Helsingør Motorvejen mellem Sandbjerg og Vedbæk i retning mod København, skriver Frederiksborg Amts Avis torsdag.

Fra klokken 9.27 og en time frem registrerede politiassistent og tovholder for fotovognene, Kim Sørensen, 402 fartsyndere på motorvejen, hvor der i øjeblikket er vejarbejde. Derfor er hastighedsgrænsen 50 kilometer i timen.

Alle 402 bilister kørte 59 kilometer i timen eller mere. Efter fem timers målinger på stedet var 1635 biler blevet blitzet. To bilister står ubetinget til at miste kørekortet, 190 får betinget frakendelse og skal op til ny køreprøve, mens yderligere 209 bilister får klip i kørekortet.

Annonce:

- Det er fuldstændigt sindssygt. Jeg har været politimand i mange år, men jeg har aldrig været ude for noget lignende. Det her er Danmarks-rekord og en kedelig én af slagsen, lyder det fra Kim Sørensen.

Fem timer = fire millioner
I forbindelse med vejarbejder fordobles bødetaksterne, ligesom der kommer et offer-tillæg på 500 kroner med i regningen. Minimumsudskrivningen er således på 2500 kroner, og ganget op med 1635 sager giver det fire millioner bødekroner i statskassen.

- Vi er her ikke på grund af pengene. Vi er her for at beskytte liv. Vi har fået en henvendelse fra firmaet bag vejarbejdet her på motorvejen. Arbejderne har flere gange måttet springe for livet, fordi folk kører alt for stærkt. Senest var det en lastbil, der kørte så hurtigt, at nogle materialer fløj af ladet og var tæt på at ramme vejarbejderne, siger Kim Sørensen, der fortæller, at politiet nu dagligt vil fortsætte målingerne på strækningen.

Operativ leder i Nordsjællands Politis færdselsafdeling, Per Lundbæk Nielsen, supplerer:

Annonce:

- Jeg mangler faktisk ord til at beskrive det her. Det er sørgeligt, og jeg har ingen fornuftig forklaring på, hvorfor så mange kører for stærkt. Det er hensynsløst og til fare for dem, der arbejder på vejen, siger han til avisen.

Her kan du få en rundvisning i en af politiets ATK-biler (video: Maria Haargaard)

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: