Vild udvikling: Nu bliver Maddies forældre sagsøgt

Portugisisk politichef vandt tirsdag appelsag mod Gerry og Kate McCann - nu planlægger han at sagsøge dem for æreskrænkelser

Madeleine McCanns forældre er blevet sagsøgt af tidligere politichef. (Foto: AP)
Madeleine McCanns forældre er blevet sagsøgt af tidligere politichef. (Foto: AP)

I 2008 kom den tidligere portugisiske politichef Goncalo Amaral med en meget kontroversiel teori i bogen 'The Truth of the Lie', der omhandlede den fireårige Madeleine McCanns mystiske forsvinden fra en ferielejlighed i Portugal i 2007.

Hans opsigtsvækkende teori var, at McCann-parret var kommet til at slå deres datter ihjel ved et uheld og efterfølgende havde iscenesat bortførelsen.

Det ville Kate og Gerry McCann ikke have siddende på sig og lagde sag an mod den tidligere politichef.

I april i fjor blev de så tildelt en erstatning på en halv million euro ved en portugisisk domstol. Men sagen var langt fra slut. Amaral ankede dommen og blev tirsdag pure frifundet.

Maddies forældre har tirsdag lidt nederlag i retten. (Foto: AP) Krimi Madeleine McCanns forældre lider knusende nederlag

Og frifindelsen har betydet, at han har fået yderligere blod på tanden til at føre sagen videre. Han vil nemlig sagsøge McCann-parret for æreskrænkelser, skriver den portugisiske avis Expresso ifølge Daily Mirror.

- Vi vil gå efter at få en kompensation fra McCann-parret. Min klient har haft mange år med økonomiske tab, siger hans advokat Miguel Cruz Rodrigues til avisen.

- Appeldomstolen i Lissabons afgørelse berettiger vores erstatningssag mod McCann-parret. Min klient har lidt store økonomiske tab over årene, og der er blevet sat spørgsmålstegn ved hans gode navn, fortsætter han.

I den anden lejr vil McCann-parret gå efter at få sagen forr højesteret. Det sagde parrets portugisiske advokat få timer efter, at dommen var blevet afsagt tirsdag.

Advokaten mener nemlig, at politichefen har overtrådt sin tavshedspligt til trods for, at retten fandt frem til, at hans ytringsfrihed trumfede tavhedspligten i denne sag.

Madeleine McCann forsvandt 3. maj 2007 fra forældrenes hotelværelse ved Algarve-kysten i Portugal. Hun er stadig ikke fundet. Foto: privat Krimi Kate McCann: Maddie ER i live - og hun er stadig i Portugal

Artiklen fortsætter under billedet:

Goncalo Amaral går nu efter erstatning, efter han blev frifundet for sin bog om Maddies forsvinden. (Foto: AP)
Goncalo Amaral går nu efter erstatning, efter han blev frifundet for sin bog om Maddies forsvinden. (Foto: AP)

Genoptrykker bogen
Onsdag er det også kommet frem, at den tidligere politichefs forlag vil trykke flere eksemplarer af den kontroversielle bog. I alt har han tjent omkring 400.000 euro (tre millioner kroner, red) på bogen, inden den blev trukket tilbage sidste år, efter den første retssag.

Mens sagen er kørt i retten kommer der stadig nye historier frem om efterforskningen af Madeleine McCanns forsvinden.

Så sent som mandag udtalte det britiske Scotland Yard, at man endnu ikke har opgivet håbet om, at Maddie bliver fundet i live.

Drabschef Mick Duthie sagde ifølge det engelske medie Evening Standard, at politifolkene fortsat forfølger 'begrundede og rimelige' spor.

- Der er en igangværende efterforskning. Der er altid en mulighed for, at vi vil finde Madeleine, og vi håber, at vi vil finde hende i live, sagde han.

Madeleine McCann. Foto: AP Krimi Scotland Yard: Madeleine McCann kan stadig findes i live

Tidligere på måneden besluttede den britiske indenrigsminister Theresa May at bruge 95.000 britiske pund – svarende til omkring 886.000 danske kroner – ekstra, så politiet kan fortsætte eftersøgningen af pigen, som i dag er 12 år gammel, hvis hun stadig er i live.

- Det er, hvad vi vil (finde hende i live, red.), og det er, hvad familien og offentligheden ønsker, og det er grunden til, indenrigsministeriet fortsætter med at finansiere det, sagde hun.

Madeleine McCanns forældre deltager stadigvæk i efterforskningen af deres datters forsvinden. (Foto: AP)
Madeleine McCanns forældre deltager stadigvæk i efterforskningen af deres datters forsvinden. (Foto: AP)