Vild vindmølle-transport: Borgere evakueres - broer forstærkes

Både politi og hjemmeværn er udkommanderet i forbindelse med transporten af den 32 meter høje vindmølle, som skal transporteres stående i dag - hvis vejret ellers tillader det

Her kan du se optagelser fra vindmøllen
Følg Krimi

Det bliver noget af en gevaldig vindmølle-transport, der kommer til at finde sted i dag på strækningen mellem Hanstholm Havn og Østerild Testcenter i Østerild.

Her skal en 32 meter høj og otte meter bred vindmølle transporteres opretstående på en blokvogn.

Møllen skal stå op, fordi den fra fabrikkens side allerede er udstyret med en del elektronik.

Hvis vejret - og ikke mindst blæsevejret - tillader det, så ruller det opsigtsvækkende menageri ud fra havnen i Hanstholm klokken 08.30.

Tidligt tirsdag morgen oplyser vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi, Gert Høeg, at alt tyder på at transporten gennemføres som planlagt.

Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
 

Møllen forventes først at være fremme ved test-centeret i Østerild klokken 18.15.

Blokvognen vil være eskorteret af både følge-biler fra transportfirmaer, politiet og hjemmeværnet er også udkommanderet til at dirigere trafikken.

Beboere evakueres
- Beboere på ruten vil blive bedt om at forlade deres hjem, mens transporten passerer. Beboerne vil blive kontaktet i god tid før transporten når frem, oplyser Midt og Vestjyllands Politi i det materiale, som forlods er sendt ud til beboerne på strækningen mellem Hanstholm Havn og Østerild.

Politiet understreger, at transporten varetages af et top-professionelt firma og derfor er fuldstændig sikker.

Seks kilometer i timen
Blokvognen vil køre med en gennemsnits-fart på seks kilometer i timen. Den er bygget til at køre i varierende terræn og har både vindmåle-udstyr og stabiliseringsudstyr med.

- Der er desuden sikkerhedsregler i forhold til vind-modstand. Transporten indstilles, hvis der er dårligt vejr.

Der vil blive lagt jernplader på alle broer for at stabilisere og vejrabatter vil desuden blive beskyttet med grus og skærver, så den tunge blokvogn ikke synker i eller beskadiger vej-rabatten, oplyser politiet.

Kom med skib
Møllen er fra det franske firma Alstrom. Den kommer kommer til at stå på den sidste af syv pladser på testcentret i Østerild.

For en uge siden ankom møllen med skib til Hanstholm Havn. Skibet er 130 meter langt og var formentligt det største, der nogensinde har været inde i havnen.

 

Ekstra Bladet følger vindmølle-transporten.

 

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU