Annonce:
Annonce:

Vildt smuglerfund i havregryn

Toldere undersøgte fem kufferter og gjorde noget af en opdagelse

Annonce:
Følg Krimi

Kolde kontanter bliver skjult særdeles grundigt, når rejsende skal smugle store beløb ind eller ud af landet.

Således også i denne uge, da toldere i Københavns Lufthavn fandt ca. 1,3 million kroner, der var gemt i pakker med havregryn og kokos i bagagen. Det oplyser Toldstyrelsen.

- Vi ser desværre en del forsøg på at smugle penge, og denne sag bekræfter os i, at det er et område vi skal holde fokus på, siger Mette Helmundt, der er funktionsleder i Toldstyrelsens enhed i Københavns Lufthavn i en pressemeddelelse.

Toldstyrelsen oplyser, at hvis man medbringer over 10.000 euro, eller hvad der svarer til ca. 75.000 kr., i kontanter eller andre likvide midler, skal beløbet angives til Toldstyrelsen. Formålet er at forhindre hvidvask af penge og illegale pengestrømme på tværs af landegrænser.

Er fængslet

Annonce:

Sagen er overdraget til Københavns Politi til videre efterforskning, og onsdag blev en engelsk mand varetægtsfængslet  i København i forbindelse med sagen.

Han er sigtet for hvidvask og hæleri, og det fremgår af sigtelsen mod ham, at han i tirsdags forud for anholdelsen klokken 19 i  Københavns Lufthavn i forening og efter forudgående aftale eller fælles forståelse med endnu uidentificerede medgerningsmænd at have modtaget en række beløb i forskellig valuta, deriblandt danske og svenske kroner. Han forsøgte at skjule dem for at få dem ud af landet, i det han ville rejse til Istanbul, uagtet at han - som det hedder i sigtelsen - måtte vide eller formode, at pengene hidrørte fra en strafbar lovovertrædelse.

Den sigtede nægtede sig skyldig under grundlovsforhøret og kunne kun erkende overtrædelse af toldloven for ikke at have oplyst kontanterne til told- og skatteforvaltningen. Han blev varetægtsfængslet i 27 dage.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: