Ville anholde mistænkt hashhandler: Skubbede betjent, så han knaldede hovedet ind i væg

To gange har politiet været på Christiania i dag for at gennemføre aktioner mod organiseret handel med hash

I dag har politiet atter gennemført aktioner rettet mod den organiserede handel med hash i Pusher Street.

Efter et besøg i morges vente politiet ved middagstid tilbage, hvor betjente tilfældigt fik øje på tre mænd. Trioen blev mistænkt for at forsøge at gemme hash i ejendommen Stjerneskibet, der ligger ud til hashgaden.

- To bliver anholdt på stedet, mens den tredje forsøger at stikke af. Han løber ned af en trappe, hvor han møder en betjent, der forsøger at standse ham, fortæller Simon Hansen, politikommissær ved Operativ Specialafdeling, OSA.

- Her skubber manden til betjenten, så betjenten falder bagover og knalder baghovedet ind i væg. Betjenten fik ingen alvorlige skader, fortæller han.

Mand fængslet i hashsag: Sprøjtede peberspray i ansigtet på cyklende betjent

Manden, der forsøgte at stikke af, fremstilles i morgen i grundlovsforhør, hvor han sigtes for volds mod politiet og handel med hash.

De to andre fremstilles ikke.

I morges var politiet ligeledes på 'Staden' for at rydde boderne i Pusher Street. Det er dermed tredje gang i år, at politiet piller hashboderne ned.

- Det skete i god ro orden. Der var ingen ballade, fortæller Simon Hansen.

Politiet gik efter hashkøbere ved Christiania: Mødt af maskerede mænd med sten
Politiet om stenkast på 'Staden': Organiseret angreb
I den forbindelse nedtog politiet også en større samling af små tibetanske flag, der var hængt ud over Pusher Street.

- Vi mener, at det er noget, folkene i Pusher Street har hængt op for at gøre deres eget arbejde med ulovligt salg af hash nemmere. Vi har spurgt Christiania, om det er noget, de har hængt op. De kender ikke til det, siger Simon Hansen.

Han fortæller desuden, at det er politiets vurdering, at der er sket en eskalering efter nytår i forhold til de midler, som pusherne og deres håndlangere har taget i brug.

- Maskerede personer har kastet med sten. I forgårs var der en, der sprøjtede med peberspray efter nogle betjente og i sidste uge blev der kastet med flasker. Det er en bekymrende udvikling, siger Simon Hansen.