Ville hævne trippeldrab: Straffet med 20 års fængsel

Endnu en ung mand dømt i sag om våben, som skulle bruges til at hævne drabet på tre unge mænd på Frederiksberg. Straffen efter ni tilståelser løber op i 20 års fængsel - og flere sager venter

Phillip Rasmussen, Mike Vinther og Suhaib Jaffar blev dræbt natten til 11. november sidste år. Derefter anskaffede en stor gruppe af deres venner sig fire skydevåben, og det er ni af dem nu blevet dømt for. Privatfotos
Phillip Rasmussen, Mike Vinther og Suhaib Jaffar blev dræbt natten til 11. november sidste år. Derefter anskaffede en stor gruppe af deres venner sig fire skydevåben, og det er ni af dem nu blevet dømt for. Privatfotos
Følg Krimi

Der er fredag blevet sat endnu et punktum i det store sagskompleks om drabet på Phillip Rasmussen, Suhaib Jaffar og Mike Vinther, der på brutal vis blev likvideret i november sidste år, mens de lå og sov i en lejlighed på Frederiksberg.

Fem mænd sidder fængslet for trippeldrabet, mens 14 andre, som var i omgangskreds med de dræbte, er blevet anholdt for at planlægge en hævnaktion. Og det er i sidstnævnte sag, der fredag er faldet en afgørelse.

Her tilstod 20-årige Homan Khodaparast to tilfælde af ulovlig våbenbesiddelse - våben, som ifølge politiets teori skulle bruges til at hævne drabet på Phillip, Suhaib og Mike. Han blev idømt tre års fængsel.

Nu er der idømt 17 års fængsel for våben-køb efter trippel-drabet

Der er tale om en 9 x 19 mm skarpladt halvautomatisk pistol og en 6,5 x 55 mm skarpladt repeter-riffel, der var ladt med fem patroner. Begge pistoler blev fragtet rundt på offentlig tilgængelige steder.

- Anklagemyndigheden er meget tilfreds med dommen. Den markerer, at der slås ganske hårdt ned på skydevåben i det offentlige rum, siger specialanklager Jakob Buch-Jepsen og tilføjer:

- Og det sender et stærkt signal om, at det med den seneste skærpelse af våbenloven, medfører ganske markante straffe at være i besiddelse af et våben - selv i tilståelsessager.

Mulig familiestrid i sag om trippeldrab

Homan Khodaparasts tilståelse er den 9. i rækken og samlet set er der nu givet 20 års fængsel i sagskomplekset.

Sagen mod de resterende fem er berammet til at starte i retten til september. Det kan dog ikke udelukkes, at flere vælger at tilstå inden da.

Philip Rasmussen (19), Suhaib Jaffar (23) og Mike Vinther (24) blev slået ihjel natten til 11. november i en lejlighed på Christian Paulsens Vej på Frederiksberg. Seks mænd blev efterfølgende anholdt og fængslet, herunder flere medlemmer af rockergruppen Bandidos.

Den ene af de seks valgte kort efter at tage sit eget liv.

Sigtet for trippeldrab: Bandidos-medlem fundet død i cellen

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind