Ville lave prank-video: Truede med 'bombe' i lufthavnen

En 15-årig dreng er blevet varetægtsfængslet, efter han troppede op i Københavns Lufthavn med en bippende taske

Politiet måtte onsdag rykke ud til Københavns Lufthavn, hvor en ung mand havde truet med en falsk bombe. (Arkivfoto: Kristian Linnemann)
Politiet måtte onsdag rykke ud til Københavns Lufthavn, hvor en ung mand havde truet med en falsk bombe. (Arkivfoto: Kristian Linnemann)

En medarbejder i Københavns Lufthavn fik sig onsdag en kæmpe forskrækkelse, da en 15-årig norsk dreng kom hen til indtjekningsskranken.

I hånden havde han en taske, hvorfra der kom bip-lyde, som han rakte til den kvindelige medarbejder, inden han sagde:

- I'm sorry, I have to do this to you (jeg er ked af, at jeg bliver nødt til at gøre dette ved dig, red.)

Ville lægge video på YouTube
Drengen, som har et mellemøstligt udseende, blev torsdag fremstillet i dommervagten i København - sigtet for grove trusler.

Her kom det frem, at den kvindelige medarbejder frygtede for sit liv, fordi hun troede, der var en bombe i tasken - men i virkeligheden var det et forsøg på at lave en såkaldt 'prank-video' - optaget med skjult kamera.

For alt imens den norske dreng skræmte livet af kvinden ved skranken, stod hans kammerat og filmede hele episoden lidt derfra. Det erkendte han i dommervagten, hvor han dog understregede, at han ikke ville true nogen, men at der var tale om en drengestreg.

Videoen skulle efterfølgende have været på YouTube.

'Pas din skole'
I retten forklarede han, at havde optaget bip-lydene på sin telefon, før han ankom til lufthavnen.

Dommeren valgte at varetægtsfængsle den 15-årige i 13 dage. Henvendt til dommeren sagde han, at han gerne ville afsone sin straf i Norge, hvortil dommeren ifølge Ekstra Bladets journalist i retten køligt satte den unge ballademager på plads:

- Jeg tror bare, du skal tage hjem og passe din skole.