Ville voldtage kvinde på cykelsti

Cyklende mand påkørte og væltede 28-årig kvinde af sin cykel og forsøgte at voldtage hende - 71-årigt mandligt vidne kom kvinden til undsætning

Ville voldtage kvinde på cykelsti

Hør om sagen og se billeder fra location i indslaget. Video: Ernst Van Norde

En 28-årig kvinde var uhyggelig tæt på at blive offer for en brutal voldtægt søndag morgen på en cykelsti nær Kirketorvet i Tranbjerg syd for Aarhus.

Her kom kvinden, der er fra Aarhus og var på vej på arbejde, cyklende mod syd ad Landevejen, da hun ved en tunnel nær Kirketorvet i Aarhus-forstaden blev bevidst påkørt af en mandlig cyklist. Den mandlige cyklist kørte i samme retning som kvinden og har derfor sneget sig ind på hende bagfra.

Mand dømt: Voldtog sin kones 13-årige lillesøster

Den 28-årige kvinde blev væltet af cyklen, inden gerningsmanden tvang hende ned på jorden, hvor han holdt hende fast og forsøgte at trække tøjet af hende. Manden blev dog forstyrret af en forbipasserende, 71-årig mand på cykel, som råbende gav sig til kende. Herefter opgav gerningsmanden sit forehavende og flygtede på sin cykel.

- Den ældre mand forhindrede sandsynligvis det, der kunne have udviklet sig til en tragedie for kvinden, fortæller vagtchef ved Østjyllands Politi, Peter Hallstrøm, til Ekstra Bladet.

Han fortsætter:

- Kvinden er naturligvis stærkt chokeret, men hun slap heldigvis nogenlunde uskadt rent fysisk fra den forfærdelige oplevelse.

Velklædt voldtægtsmand

Det var kvinden selv, der klokken 07.18 fra sin arbejdsplads anmeldte voldtægtsforsøget, som var sket cirka en halv time tidligere i morgenmørket.

Gerningsmanden beskrives som en dansk mand på 40-45 år og omkring 180-185 centimeter høj, almindelig af bygning og med mellemlangt brunt hår. Han var iført en mørk jakke og brune støvler.

To kvinder angrebet i vaskekælder: Truede med kniv og trak bukserne ned

Manden kørte på en ældre herrecykel med en stor lygte foran og med baglygten monteret skævt.

- Vi vil meget gerne høre fra folk, der har bemærket manden. Efter tumulten på jorden ved tunnellen har han formentlig været beskidt, da han flygtede fra stedet på sin cykel, siger Peter Hallstrøm, der desuden beskriver gerningsmanden som velklædt med et helt almindeligt udséende.