Visitationszoner tilbage efter skuddrab

Vurderer, at baggrunden for skudepisoder skal findes i den aktuelle situation i rocker-bandemiljøet

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer
Følg Krimi

Efter to skudepisoder på to dage med dødelig udgang, opretter Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi igen visitationszoner.

En 27-årig mand med tilknytning til det københavnske rocker- og bandemiljø blev dræbt af skud torsdag aften. Fredag eftermiddag blev tre personer ramt af skud i en frisørsalon i Rødovre, hvor en endnu ikke identificeret mand er afgået ved døden.

Visitationszonerne, der omfatter Tingbjerg/Husum, dele af Nørrebro og Nordvest, Rødovre og Herlev træder i kraft i dag klokken 18.

Det er Københavns Politis vurdering, at drabet på Nørrebro er 'endnu et eksempel på en række voldelige hændelser i det københavnske rocker- og bandemiljø, og at de involverede grupperinger holder til på dele af Nørrebro, i Tingbjerg og Husum'.

Københavns Vestegns Politi skriver, at det er deres vurdering, at de involverede grupperinger i Københavns Vestegns Politikreds vil kunne træffes i dele af Rødovre Kommune og i dele af Herlev Kommune.

- Borgerne skal kunne føle sig trygge, når de færdes i de københavnske gader, og derfor har vi en solid og omfattende indsats rettet mod bandekriminalitet. Vi vil ikke acceptere den utryghed, som bandernes gerninger fører med sig, og som led i indsatsen opretter vi nu to visitationszoner, som giver os mulighed for at kontrollere, at personer ikke færdes med våben i områderne, siger politidirektør i Københavns Politi, Anne Tønnes.

Her er visitationszonerne

Visitationszonerne er gældende fra fredag 3. december 2021 klokken 18 til fredag 17. december 2021 klokken 18.00 i følgende geografisk afgrænsede områder:
 

KØBENHAVN:
Zone 1
Ruten – Åkandevej – Kildebrøndevej – Smørumvej – Veksøvej – Stenløsevej – Islevhusvej – Kongemarksvej – Banefløjsstien – langs kredsgrænsen – Kildeager – langs kredsgrænsen og via stisystem til Hillerødmotorvejen – Ruten. 


Zone 2
Ågade – Bispeengbuen – Borups Alle – Hareskovvej - Utterslevvej – Rådvadsvej – Frederiksborgvej – Rødkløvervej – via stier syd for kredsgrænsen – Lundedalsvej – Tuborgvej – Lersø Parkallé – Rovsingsgade – Hans Knudsens Plads – Borgervænget via cykelsti til – Vognmandsmarken – Bryggervangen – Omøgade – Lyngbyvej – Nørre Allé – Tagensvej – Fredensgade – Sortedam Dosseringen – Peblinge Dosseringen – Åboulevard – Ågade.
 

RØDOVRE OG HERLEV:

 Klausdalsbrovej, Kommunegrænsen til Gladsaxe kommune, Kommunegrænsen til Københavns kommune, Roskildevej, Damhus Boulevard, Kommunegrænsen mod Hvidovre kommune, Kommunegrænsen mod Brøndby Kommune, Korsdalvej, Rødovre Parkvej, Tårnvej, Jyllingevej, Islevdalsvej, Niels Frederiksens Alle, Nordre Ringvej, Lyskær, Marielundvej, Herlev Hovedgade, Borgerdiget, Tvedvangen, Gammel Klausdalsbrovej, Skinderskovvej, Klausdalsbrovej.
 
Alle nævnte veje indgår i visitationszonen.
 Københavns Politi skriver i en pressemeddelelse, at det vurderes, at situationen i rocker- og bandemiljøet ud over drabet på Nørrebro i København også har ført til, at der 11. november blev affyret flere skud mod en gruppe personer, som opholdt sig ved en kiosk på Ruten i Tingbjerg, og 16. november, hvor der blev affyret flere skud ved en kiosk på Bisiddervej i København NV.

Ligeledes henviser de til skudepisoden mod frisørsalonen i Rødovre fredag eftermiddag, hvor tre personer blev ramt. En er afgået ved døden.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Hør det nyeste afsnit af Ekstra Bladets krimi-podcast 'Afhørt', hvor vi blandt andet taler om skuddrabene.

 

 

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.