Vognmand idømmes millionbøde

En 27-årig vognmand er onsdag blevet idømt en bøde på en million kroner og en ubetinget frakendelse af føreretten i et år

Retten i Horsens har onsdag idømt en 27-årig vognmand en stor bøde på en million kroner. Samtidig har den unge vognmand fået en ubetinget frakendelse af føreretten i et år.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiets efterforskning afdækkede, at vognmanden blandt andet havde kørt med samme nummerplade på to forskellige lastbiler.

Derudover havde føreren kørt godskørsel for fremmed regning, selvom Færdselsstyrelsen havde tilbagekaldt hans tilladelse til at køre og samtidig undladt at indlevere dokumentation i Færdselsstyrelsens virksomhedskontrol.

Specialanklager Pernille Moesborg fra Sydøstjyllands Politi fortæller følgende i forbindelse med bøden.

- Den 27-årige vognmand blev dømt for 86 forhold, der er foregået fra april 2017 til august 2018. Størsteparten af forholdene vedrørte hans ansvar som arbejdsgiver for forskellige føreres overtrædelser af køre- og hviletidsreglerne, men sagskomplekset indeholdt også vognmandens egne overtrædelser blandt andet i form af kørsel i frakendelsestiden og hastighedsovertrædelser.

Vognmanden mødte ikke selv op til retsmødet, da han i øjeblikket opholder sig i udlandet. Det er derfor uvist, hvordan han forholder sig til dommen.