Vold mod Papes kæreste: Skifter advokat før retssag

Tiltalt 34-årig skifter forsvarer, kort før sagen om knytnæveslag mod justitsministerens forlovede skal for retten

Josue Vásquez har tidligere via bistandsadvokat Helle Hald meddelt, at han kommer til Danmark i forbindelse med den kommende retssag. (Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix)
Josue Vásquez har tidligere via bistandsadvokat Helle Hald meddelt, at han kommer til Danmark i forbindelse med den kommende retssag. (Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix)
Følg Krimi

Blot en uge før hovedforhandling i sagen om vold mod justitsminister Søren Pape Poulsens (K) kæreste, Josue Vásquez, valgte den tiltalte 34-årige at skifte forsvarer.

Det bekræfter både mandens hidtidige forsvarer, Michael Sahl Nielsen, og den nye, Erbil Kaya, over for Ekstra Bladet.

Ud over at bekræfte den noget overraskende udskiftning på forsvarerposten, der fandt sted i sidste uge, ønsker Michael Sahl Nielsen ikke at kommentere sagen.

Advokaten har ellers indtil nu ihærdigt kæmpet for at få ophævet varetægtsfængslingen af den 34-årige, som for længst har siddet bag tremmer i længere tid, end en dommer tidligere har vurderet en eventuel dom til at blive.

Heller ikke Erbil Kaya ønsker at udtale sig, før Københavns Byret er nået til en afgørelse. Dog oplyser den kendte forsvarer, at det ikke får nogen praktisk betydning i forhold til hovedforhandlingen, der er berammet til i morgen, fredag 6. juli.

Erbil Kaya var indtil sidste år partner i advokatfirmaet TVC, som han forlod i forbindelse med en sigtelse for bedrageri og embedsmisbrug over for Retten På Frederiksberg.

TVC understregede i forbindelse med det ophørte samarbejde, at firmaet med beslutningen ikke havde vurderet, om han var skyldig.

'Sagen herom må gå sin gang hos politi, anklagemyndighed og eventuelt domstole,' hed det i udtalelsen.

Sagen er siden blevet opgivet af anklagemyndigheden.

Forsvareren driver i dag advokatfirma i eget navn.

Advokater renses for mistanke om bedrageri

 

Den 34-årige, der skal for retten i morgen, er tiltalt efter den såkaldt milde voldsparagraf og for at have sagt 'I don't like homos' til Papes kæreste uden for LA Bar i Københavns centrum natten til 17. maj.

Han blev anholdt på stedet og har altså været frihedsberøvet siden.

Manden er advokat og bor til daglig i Warszawa, hvor han har kone og to børn. Hustruen er gravid og venter parrets tredje datter.

Hun har i et brev til sin mands nu tidligere forsvarer Michael Sahl Nielsen skrevet, at hun frygter at abortere på grund af den stressede situation, sagen i Danmark har bragt familien i.

Eksklusivt: Kone til fængslet slovak: Løkke har dømt min mand på forhånd

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers