Voldelig konflikt ulmer: Politi opretter nye visitationszoner

Nordsjællands Politi opretter visitationszoner i tre byer på baggrund af skyderier

Området i Kokkedal, hvor politiet har oprettet visitationszone. (POLITIFOTO)
Området i Kokkedal, hvor politiet har oprettet visitationszone. (POLITIFOTO)

På baggrund af to skyderier og beslaglæggelse af våben i flere byer i Nordsjælland, har politiet besluttet at oprette fire visitationszoner i byerne.

Det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet: Akut risiko for skyderier mellem bander

Visitationszonerne er oprettet i fire områder i henholdsvis Helsingør, Kokkedal og Hillerød.

Politiet skriver, at begrundelsen for beslutningen er, at de har vurderet, at der er grund til at foretage besigtigelser og visitationer for at forebygge, at nogen begår kriminelle handlinger, der er til fare for andre.

Helt konkret sker det efter to skyderier i maj måned i Helsingør og Hillerød, samt beslagslæggelse af våben i Kokkedal og Hillerød.

To mænd skudt i nat: Gerningsmænd var maskerede og i mørkt tøj

Skud affyret i Hillerød: Fire anholdte løsladt

Visitationszonerne er foreløbig gældende i perioden 24. maj klokken 17 til og med 21. juni 2016 klokken 17.

I et dokument udsendt sammen med pressemeddelelsen fremgår det, at der har været flere voldelige sammenstød mellem de to bandegrupperinger Loyal To Familia og Black Jackets. På baggrund af de sammenstød, der blandt andet har indebåret dødstrusler og drabsforsøg, frygter politiet, at der kan ske flere sammenstød, og det er det, man nu vil prøve at forhindre.

Skød uskyldig: Så voldsom er uroen lige nu i bandemiljøet

Kan visitere forbipasserende
Politiet har oprettet visitationszonerne med udgangspunkt i politilovens paragraf seks, der tillader dem uden konkret mistanke at visitere forbipasserende og undersøge køretøjer, tøj og genstande for at sikre sig, at der ikke er nogen, der er i besiddelse af våben.

- Vores førsteprioritet er at opretholde trygheden for borgerne, hvilket er den primære årsag til, at vi opretter visitationszonerne. Politiets erfaring fra lignende situationer viser, at midlertidige visitationszoner har neddroslet eventuelle konflikter i de berørte områder, siger Magnus Andresen, chefpolitiinspektør i Nordsjællands Politi.

- Ulovlig våbenbesiddelse straffes hårdt, og vi håber derfor i dette tilfælde, at udsigten til en lang fængselsstraf kan få de involverede parter til at tænke sig grundigt om, siger han.

Oprettelsen af visitationszonerne kommer kun få dage efter, at Københavns Vestegns Politi oprettede tilsvarende zoner i Albertslund og Høje Taastrup. Kort forinden havde de forbudt adgang til et tilholdssted i Albertslund, hvor grupperingen Black Jackets holder til.

Voldelig konflikt: Politiet opretter visitations-zoner

På kortet herunder kan du se, hvor politiet har oprettet visitationszoner. Klik på punkterne for at se zonerne.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.