Voldsom brand: Tre unge mennesker anholdt

Voldsom brand i Voss' gamle fabriksbygning efterforskes som påsat

Tre personer er anholdt efter at en brand hele søndag aften har raseret Voss' gamle fabriksbygning i Sjællandsgade i Fredericia.

- Men vi kan udelukke, at de har påsat branden. De er ved at blive afhørt nu, siger politikommissær ved lokalpolitiet i Fredericia Ole Eckholdt søndag nat til Ekstra Bladet.

Se mere video på localeyes.dk

Han vil ikke uddybe, hvorfor de tre unge mennesker ikke har noget med branden at gøre, men siger:

- Vi er ude efter tre mistænkte, som er set dernede, og vi har en beskrivelse af, men jeg har ikke læst alle rapporter igennem endnu, siger politikommissæren, som endnu ikke er klar til at gå ud med et signalement.

(Foto: Kasper Petersen) Krimi Voldsom brand i fabriksbygning i Fredericia

Han er overbevist om, at branden er påsat:

- Der er flere arnesteder.

Vagtchef Lars Grønlund fra Sydøstjyllands Politi fortæller til Ritzau, at bygningen var 'fuldstændig overtændt', da politi og brandvæsen nåede frem.

Voss-bygningen er nedrivningsegnet og indeholder intet af værdi. Den har været brugt til øvelser for brandvæsen og politi og desuden af unge mennesker til at fordrive tiden:

- Unge mennesker opholder sig i den, når de er sure og skal sparke til en dør og skabe sig åndssvagt. I dag er der nogen, der har sat ild til den, og det er ikke første gang. Brandvæsnet har fortalt, at de har været hernede 15 gange i løbet af en periode, siger Ole Eckholdt til Ekstra Bladet.

Ilden er slukket, og ingen har været i fare. Politiet anbefalede dog tidligere søndag aften beboere i nærheden til at lukke døre og vinduer.

På trods af den voldsomme røg valgte man dog ikke at udsende en beredskabsmeddelelse.

De anholdte forventes at blive løsladt inden længe.

Alarmcentralen modtog meldingen om branden klokken 19.40.