Voldsom drabssag: Nøgen mand styrtede i døden

Politiet mangler fortsat meget efterforskning i sag, hvor to mænd mistede livet på Christiania

Det var natten til fredag i sidste uge, at den voldsomme sag udspandt sig i bygningen ’Operaen’ på Christiania. Video: Kenneth Meyer

Politiet har endnu ikke fuldstændigt klarlagt omstændighederne omkring en makaber sag med to dræbte på Christiania i sidste uge.

Den ene en 58-årig mand, den anden en 32-årig mand. Allerede i sidste uge beskrev politiet, at der var tale om en drabssag.

Sagen udspandt sig natten til fredag 26. januar i en lejlighed på 2. sal i bygningen kaldet Operaen, der ligger ud til Pusher Street, og dermed centralt placeret på Christiania.

I forbindelse med sagen udbrød der en mindre brand i bygningen. Siden blev den 58-årige fundet dræbt inde i lejligheden, mens den anden i nøgen tilstand hoppede, eller faldt ud af et vindue fra bygningens anden sal. Det kostede ham livet, har politiet tidligere udtalt.

- Der er fortsat en del efterforskning i sagen, fortæller Robert Jensen, efterforskningsleder, Københavns Politi.

Politiet efterforsker muligt drab: Begge afdøde er nu identificeret

Skader med kniv
Han uddyber, at de to dræbte er identificeret:

- Den 58-årige er bosiddende på Christiania. Den 32-årige er hviderussisk statsborger. Den ældre mand har skader, der ser ud til at være påført med kniv, fortæller Robert Jensen.

- I forhold til den 32-årige, så kan vi ikke med sikkerhed sige, om det var bevidst eller et uheld, hvor han er gledet. Vi ved heller ikke præcist, hvad der er foregået oppe i lejligheden, siger Robert Jensen, der fortæller, at de dræbte er obduceret mandag eftermiddag.

- Vi håber, at det kan være med til at gøre os klogere på sagens hændelsesforløb. Nu afventer vi svar på prøver taget ved obduktionen, siger han og tilføjer, at der selvfølgelig også er en række andre efterforskningsmæssige skridt i sagen. Blandt andet tekniske undersøgelser.

Nøgen mand rendte rundt
Om branden fortæller Robert Jensen, at den ser ud til at være påsat:

- Der er samlet noget brændbart materiale på gulvet i lejligheden, og det er der så blevet sat ild til, fortæller Robert Jensen.

- Kilder fortæller til Ekstra Bladet, at den nøgne mand er løbet rundt oppe på anden sal?

- Det er korrekt, at en nøgen mand har løbet igennem en gang deroppe, bekræfter Robert Jensen.

Yderligere ønsker han ikke at udtale sig om sagen pt.

På Christiania er man i chok over den voldsomme sag.

- Den 58-årige var beboer herude. Den anden mand er der ingen, der kender, fortæller Ole Lykke, talsmand for Christiania.

- Der er en del rygter om sagen. Men lige nu afventer jeg politiets beskrivelse af et muligt sagsforløb, fortæller han.

- Vi er i dyb sorg over at have mistet en beboer på den forfærdelige måde, fortæller Ole Lykke.

I følge oplysninger til Ekstra Bladet fra andre kilder på Christiania var den 58-årige en stille og rolig mand, der var involveret i det lokale musik og gøglermiljø.