Voldsom eksplosion ryster ambassadekvarter: Flere frygtes døde

Flere frygtes døde efter en eksplosion i Kabul

Følg Krimi

En kraftig bilbombe eksploderede torsdag ved ambassadekvarteret i Afghanistans hovedstad, Kabul. En røgsøjle stiger op fra området.

Det frygtes, at der er døde eller sårede, skriver flere nyhedsbureauer.

Både den amerikanske ambassade, hovedkontoret for Natos mission i landet og andre diplomatiske missioner ligger i kvarteret.

Firdaus Faramarz, talsmand for Kabul's politichef, siger til AP, at eksplosionen øjensynlig skete ved en vejspærring i det svært bevogtede Shashdarak-område, hvor ledelse af landets nationale sikkerhedsstyrker har hovedkvarter.

Mindst 16 civile blev dræbt ved et bombeangreb i Afghanistans hovedstad mandag ved et angreb, som Taliban har taget skylden.

Omkring 100 mennesker blev såret ved angrebet, der skete samtidig med, at USA's særlige udsending til Afghanistan, Zalmay Khalilzad, var i Kabul. Han diskuterer et udkast til en aftale om omfattende tilbagetrækning af amerikanske tropper i Afghanistan.

USA's præsident, Donald Trump, sagde i sidste uge, at amerikanerne vil opretholde en militær tilstedeværelse i Afghanistan med 8600 soldater efter en fredsaftale med Taliban. I øjeblikket har USA 13.000 soldater udstationeret i landet.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU