Fredag fik Ekstra Bladet aktindsigt i anklageskriftet mod den svindeltiltalte tidligere betroede medarbejder i Socialstyrelsen, Britta Nielsen.
Anklageskriftet giver et hidtil uset indblik i omfanget og ikke mindst frekvensen af den svindel, som Britta Nielsen ifølge bagmandspolitiet har stået bag.
Ifølge bagmandspolitiet overførte Britta Nielsen i alt 116.915.658 kroner til sig selv i sin tid i Socialstyrelsen.
Heraf blev 115.166.628 kroner overført i perioden fra juli 1997 til januar 2018.
Svindel skete ifølge bagmandspolitiet via 298 selvstændige overførsler, der varierer i størrelse fra det mindste beløb på 25.453,42 kroner til det største beløb på 3.783.333 kroner.
I et bilag til det seks sider lange anklageskrift fremgår en oversigt over de hundredvis af udbetalinger. Dem kan du gå på opdagelse i nedenfor.
Hver søjle viser antal overførsler og det samlede beløb for året.
F.eks. begyndte Britta Nielsen ifølge oversigten for alvor at overføre penge til sig selv i 2005. Her overførte hun 8,3 millioner kroner til sig selv.
Det er dog fortsat uvist, hvor bagmandspolitiet mener de resterende 1,7 millioner kroner, der mangler i bilagsoversigten i anklageskriftet, stammer fra.
Mistænkt for dokumentfalsk
Svindlen skete ifølge anklageskriftet ved, at Britta Nielsen indtastede sine egne kontonumre i Socialstyrelsens systemer.
Herved var det muligt for hende at overføre tilskudsmidler, der skulle være gået til SATS-puljeprojekter, direkte ind på sine egne konto.
Foruden indtastningen af falske kontonumre, begik Britta Nielsen ifølge anklageskriftet også dokumentfalsk.
Det skete i oktober 2014, hvor hun ifølge tiltalen sendte et forfalsket tilskudsdokument videre til en medarbejder i Socialministeriet, for at få et tilskud til projektet 'SAMkbhvn' til at gå igennem.
Dokumentet var underskrevet af en revisor fra PwC, men anklagemyndigheden mener, at det i virkeligheden var Britta Nielsen, der havde skrevet dokumentet under.
Kræver 113 millioner konfiskeret
SØIK kræver som en del af den forestående straffesag mod Britta Nielsen mere end 113 millioner kroner konfiskeret.
Foruden kravet om konfiskation af 113.132.325 kroner fra Britta Nielsen, kræver SØIK også en række genstande og pengebeløb beslaglagt fra Britta Nielsens to døtre Karina Jamilla Hayat og Nadia Samina Hayat samt sønnen Jimmy Jamil Hayat.
Fra Karina Jamilla Hayat kræves en Audi A4 samt en andelslejlighed i Hvidovre beslaglagt.
Hos Nadia Samina Hayat kræver anklagemyndigheden en Mercedes c220 konfiskeret samt mere end 400.000 kroner, og hos Jimmy Jamil Hayat vil man konfiskere 56.669,86 kroner.
Frygter stort tab
SØIK er dog ikke optimistisk i forhold til at få samtlige af de forsvundne millioner tilbage.
- Om samfundet nogensinde får alle pengene tilbage, kan jeg desværre ikke love, men vi gør alt, hvad der står i vores magt for, at så mange penge som overhovedet muligt kommer retur til statskassen, lød det fra Morten Niels Jakobsen, der er chef for SØIK, i en pressemeddelelse fredag i sidste uge.
Morten Niels Jakobsen oplyser, at SØIK leder 'meget bredt' efter pengene og værdier, herunder indestående på konti, biler og fast ejendom, i både Danmark og udlandet.
Britta Nielsen risikerer op til 12 års fængsel på grund af sagens grove karakter.
Britta og søn bliver bag tremmer