Annonce:
Annonce:

Voldsom video: Betjente slår fotograf ned på Christiania

Optagelser, der viser en voldsom politiaktion på Christiania i dag, florerer i øjeblikket på nettet. Christianitter beskylder betjentene for livsfarlig adfærd, mens politiet kalder aktionen 'rutine'. Se videoen herunder og bedøm selv

Se de voldsomme episoder her. Videoen er filmet og redigeret af Christiania Dokumentar. OBS: I videoen skriver CADOK, at det er politiskoleelever, som udfører dagens aktion. Det benægter Task Force Pusherstreet. (Video: CADOK)
Annonce:
Følg Krimi

En fotograf får hul i hovedet, et dyrt kamera smadres, og to 'løbere' bliver anholdt.

Klokken 11 i dag lavede Københavns Politi en rutineindsats på Christiania i kampen mod den fri hashandel. Aktionen gik ifølge Task Force Pusherstreet målrettet mod såkaldte løbere, men personer tilstede på Christiania beskylder politiet for en uprovokeret voldsom fremfærd.

- Jeg sad bare og slappede af i solen, fortæller Oliver Haase, der også arbejder som fotograf for Christiania Dokumentar/CADOK.

- Normalt starter de med at gå efter boderne, men i dag kommer de bare ind og begynder at slå på folk.

Oliver Haase kan ses i slutningen af videoen øverst i artiklen. I løbet af dagens aktion får han slået hul i hovedet, og da Ekstra Bladet taler med ham, er han netop kommet hjem fra skadestuen, hvor han får to sting i hovedet og konstateret en hjernerystelse.

Annonce:

- Jeg bliver fanget mellem to pansere og vil bare gerne væk. Begge betjente begynder at slå mig, siger Oliver Haas.

- De blev ikke provokerede til det. De kom bare ind og var super voldelige fra starten af.

'Politiet er jo også personer'
Souschef ved Task Force Pusherstreet, Steffen Thaaning Steffensen, står ikke ved Oliver Haas' version af dagens begivenheder.

Ifølge Steffen Thaaning Steffensen var politiet på Christiania i dag for at fange 'løberne', som er de personer, der løber væk med bodernes hash, når politiet laver en aktion på fristaden.

Politiet når at fange to løbere og herefter bliver det en anelse voldsomt.

- Der er mennesker, som bliver lidt aggressive over for politiet, og så er der en eller to, der får slag med staven, siger Steffen Thaaning Steffensen, der ikke selv var tilstede ved dagens begivenheder, men som har fået forløbet refereret. 

Annonce:

- Vi anbringer de to anholdte på vaskeriet for at få ro på, og da vi skal ud, står der en større menneskemængde. Nogle kaster med sten og flasker efter politiet, en betjent bliver ramt på armen, så vi løber ind mod folk med stavene trukne. Og så bliver nogle altså ramt.

I starten af videoen ser man en mand stå med sin cykel, og det ser ud som om, en betjent slår ham ned ganske umotiveret. Er det rutine?

- Hvis vi beder folk om at flytte sig, og de bliver stående, så får de en med staven. Det gør vi for at afværge angreb på personer, og politiet er jo også personer, siger Steffen Thaaning Steffensen.

Politianmelder politiet
Ansvarshavende redaktør hos Christiania Dokumentar/CADOK, der står bag videoen, Jørn Balther, er ikke enig i politiets udlægning af dagens episode.

- Det er jo ikke første gang, vi oplever sådan en voldsom adfærd. Der er sket en optrapning af voldelige tendenser fra Task Force Pusherstreet, siger han.

- En af vores fotografer blev slået ned helt umotiveret, og et meget dyrt kamera blev smadret. Så vi har to politianmeldelser på vej.

Annonce:

Jørn Balther mener, at politiets opførsel under aktioner på Christiania, er 'dybt uansvarlig'. 

- Det er jo livsfarligt, det der foregår.

Tidligere på måneden blev en københavnsk betjent sigtet for vold på Christiania, da han brugte peberspray mod en anholdt. Efter at have set videooptagelser fra episoden den 6. oktober 2015 gik Den Uafhængige Politiklagemyndighed ifølge Ritzau dagen efter ind i sagen.

Artiklen fortsætter under videoen  

Se episoden her, hvor en betjent sprayer peberspray i hovedet på en mand, der bliver slæbt bort af flere politimænd. Se flere videoer på CADOKS Facebookside (Video: CADOK)  

Den Uafhænige Politiklagemyndighed efterforsker alle sager, hvor betjente er mistænkt for at overskride deres beføjelser. På baggrund af en redegørelse fra politiklagemyndigheden beslutter statsadvokaten, om der skal rejses tiltale.

Se dagens voldsomme aktion på Christiania i videoen øverst i artiklen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:
Annonce:

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

Annonce:
Annonce: