Voldsom video: Mand med barberkniv dræbt af politiet i USA

En formodet bankrøver blev på kynisk vis skudt og dræbt af politiet i Miami, efter han løftede hånden med et par barberblade. Se videoen herunder - advarsel: Stærke billeder og lyd

Ekstra Bladet har været i kontakt med Marcellus Johnson, der overværede og filmede episoden. Han har givet os tilladelse til at bringe hans meget voldsomme video (Foto: Marcellus Johnson)

En meget voldsom video har skabt debat i Miami.

Videoen viser, hvordan politiet midt på gaden skyder og dræber en mand, der var mistænkt for at stå bag et mislykket bankrøveri.

Efter det fejlslagne røveri flygtede den mistænkte ind i en frisørsalon, hvor det lykkedes ham at få fat i en barberkniv. På gaden konfronterede flere betjente ham, men noget gik galt.

Helt galt.

Foto: Marcellus Johnson
Foto: Marcellus Johnson
 

Efter lidt polemik trykkede en af politimændene pludseligt på aftrækkeren, og manden i bag overkrop faldt livløs til jorden.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Marcellus Johnson, der overværede og filmede episoden. Han har givet os tilladelse til at bringe hans meget voldsomme video.

Løftede hånden
Miami Beach Police Department har efterfølgende holdt et pressemøde, hvor de beskriver hændelsen.

- Den mistænkte gik ind i banken og lagde et stykke papir på disken, hvor der stod, at han havde en bombe, og han var i gang med at røve banken. Alligevel forlod han banken uden penge, men blev senere lokaliseret lidt derfra ved i lokal barbershop.

- Efter en rum tid kom han ud, men han havde formået at finde et våben i butikken i form af et barberblad. På gaden blev han konfronteret af politibetjentene, og på et tidspunkt løfter han sin hånd. Derefter blev han skudt, siger Police Chief Daniel Oates på pressemødet ved gerningsstedet.

Foto: Marcellus Johnson
Foto: Marcellus Johnson
 

Ifølge politiet affyrede én betjent to skud, der dræbte den latinamerikanske mand på stedet.

'Gik ikke stærkt'
Vidnet Sylvia Rodriguez var på vej hen til en butik i nærheden, da skyderiet fandt sted.

- Alt virkede til at være under kontrol. Det gik ikke stærkt. Det var ret roligt. Han opførte sig ikke uberegneligt, siger hun til The Miami Herald.

Men da manden tog et skridt frem, faldt skuddene.

- Det sagde bang-bang, to gange, siger hun. Hun fortæller, at hun ikke så nogen strømpistol blive anvendt. Politiet har heller ikke været i stand til at bekræfte, om der blev benyttet en strømpistol, inden der blev skudt.

Borgmester: Forfærdeligt
Skyderiet har også fået borgmesteren i Miami til at reagere, skriver Miami Herald.

- Det er en forfærdelig, isoleret hændelse. Når vi har fået mere information om fra politiet og fra anklagemyndigheden, så vil vi sørge for at holde jer informeret, siger Philip Levin til avisen.

Derfor har politiet nu iværksat en intern undersøgelse af episoden, der skete klokken otte minutter over 10 lokal tid (klokken 17.08 dansk tid). Det regionale politi vil stå for efterforskningen af skyderiet, mens det lokale politi i samarbejde med FBI vil stå for efterforskningen af det formodede røveriforsøg.

Store dele af trafikken på Alton Road, hvor skyderiet fandt sted, har været lukket i forbindelse med politiets arbejde.