Voldsomt drama: Derfor stak jeg Cecilie mindst 21 gange

En 37-årig mand erkender, at han stak sin ekskæreste, men han vil ikke vedkende sig, at der er tale om mordforsøg - i dag er retssagen om et voldsomt knivangreb begyndt

Cecilie Danris' ekskæreste er anklaget for mordforsøg. Privatfoto
Cecilie Danris' ekskæreste er anklaget for mordforsøg. Privatfoto

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): En 37-årig mand er tiltalt for forsøg på manddrab begået ved mindst 21 knivstik, som han påførte sin ekskæreste Cecilie Danris i hendes lejlighed på Amager 24. maj 2017.

Den tiltalte 37-årige mand erkender, at han har stukket sin 25-årige ekskæreste mindst 21 gange, men han nægter sig skyldig i drabsforsøg. Han vil gerne erkende, at der er tale om grov vold.

Ekskæresten Cecilie Danris fortalte sidste år i Ekstra Bladet om overfaldet.

Se sårene efter de mange knivstik her:

Cecilie stukket over 20 gange af ekskæreste

I anklageskriftet står der, at de mange knivstik havde ramt ofrets hals, flere steder i brystet, armhulen, overarmene og på hænderne. Der var gennemgående stik i milten, bugspytkirtlen, tolvfingertarmen, stik i begge lungehuler, hvilket resulterede i, at begge lunger klappede sammen.

Turbulent forhold
Den 37-årige mands forhold til den 25-årige kvinde var ganske turbulent i det års tid, de var kærester, det fortalte han selv i retten. Han fortæller, at det var et forhold, hvor de gentagne gange gik fra hinanden, at det var præget af jalousi, trusler og skænderier.

I følge den tiltaltes forklaring i retten, så havde ekskæresten kaldt ham for pædofil på Facebook efter, de var gået endegyldigt fra hinanden, og han havde derfor havde modtaget truende opkald fra hemmelige numre og nu følte han sig utryg.

Derfor havde han de to uger op til overfaldet gået med en urtekniv i lommen for at føle sig mere sikker.

Parret havde en nyfødt pige, da den tiltalte stak sin ekskæreste med en urtekniv. Det var uenigheder omkring deres fælles datter og beskyldningerne på Facebook der gjorde, at den tiltalte valgte at stikke ekskæresten ned i hendes lejlighed, fortalte han.

Hun skulle straffes
Den 24 maj var den tiltalte kørt ud til ofrets lejlighed på Amager for at tale med hende om alt der foregik imellem dem. Han ville finde en afklaring på deres kampe omkring datteren og om de beskyldninger på Facebook, som han er blevet udsat for.

Han fortalte i retten, at han kom ind i opgangen, sparkede døren ind til lejligheden, hvor ofret, hendes mor og parrets datter alle var i sofaen. Foran kvinderne og datteren valgte han at skære sig i sin hånd, fordi han efter hans forklaring ville demomnstrere den smerte, han mente, hun påførte ham psykisk. Herefter stak han ekskæresten mindst 21 gange på overkroppen. Han stoppede, i følge ham selv, med at stikke ofret, da hun blev ved med at sige undskyld.

Anklageren dokumenterede, at der var blodstænk helt oppe i loftet i lejligheden.

Den tiltalte 37-årige fortalte i retten, at det aldrig var hans intention at dræbe ekskæresten.

- Så kunne jeg have hentet en større kniv ude i køkkenet, sagde han.

I følge politirapporten har den nu tiltalte fortalt, at hans intention med knivstikkene var at straffe ekskæresten for den smerte, hun havde påført ham i forbindelse med deres kampe om datteren, og om de beskyldninger der var blevet skrevet om ham på Facebook.

I retten sagde den tiltalte i dag, at han sikrede sig, at der var livstegn fra ekskæresten, da han var færdig med at stikke hende, og inden han forlod lejligheden. Han sagde i retten, at han var glad for, at der ikke skete mere med ofret end der gjorde og at hun overlevede stikkene.

Retssagen fortsætter i dag med flere forklaringer. Senere på ugen skal ekskæresten som offer i sagen afhøres. Der falder dom til februar.